Twitter оштрафують за масовий злам екаунтів

3 хв. читання
twitter app

В результаті перевірки Twitter Федеральною торговою комісією США на дотримання вимог безпеки, компанії може загрожувати великий штраф. Про це з посиланням на джерела повідомляє агентство Bloomberg.

Причиною перевірки стане дотримання домовленостей, досягнутих із торговою комісією в 2010 році. Керівництво Twitter зобов’язалося вжити низку заходів для захисту особистих даних користувачів після масового зламу екаунтів в 2009 році. Тоді зловмисники отримали доступ в тому числі до облікового запису Барака Обами.

Як нагадало агентство, компанію зобов’язали раз на два роки протягом десяти років користуватися послугами незалежного аудитора для оцінки заходів щодо забезпечення безпеки. Twitter також повинен був визначити співробітника, відповідального за захист інформації, протестувати заходи безпеки і оцінити ризики.

За відомостями агентства, тепер комісія проведе низку нових перевірок. Якщо вона знайде докази в порушеннях угоди, вона має право стягнути з компанії штраф.

Нагадаємо, що в результаті атаки кіберзлочинців було зламано близько 130 облікових записів у Twitter. Злочинці від імені знаменитостей опублікували в Twitter шахрайські оголошення з пропозиціями заробити на криптовалюті. Такі повідомлення були опубліковані в облікових записах голови SpaceX Ілона Маска, гендиректора Amazon Джеффа Безоса, засновника Microsoft Білла Гейтса, колишнього мера Нью-Йорка Майка Блумберга, кандидата в президенти від Демократичної партії Джо Байдена, голови Berkshire Hathaway Уоррена Баффета тощо.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ЯК ДІЯТИ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦЯМ У СОЦМЕРЕЖАХ? ПОРАДИ

ЯК ОЧИСТИТИ КЕШ ТА ФАЙЛИ COOKIES У БРАУЗЕРІ FIREFOX? – ІНСТРУКЦІЯ

ЯК ЗАПОБІГТИ ДЕФРАГМЕНТАЦІЇ ТВЕРДОТІЛОГО НАКОПИЧУВАЧА SSD? ІНСТРУКЦІЯ

НАВІЩО ПОТРІБЕН МЕНЕДЖЕР ПАРОЛІВ ТА ЯК ПРАВИЛЬНО ЙОГО ОБРАТИ?

ЯК ЗАБОРОНИТИ GOOGLE ЗБИРАТИ ВАШІ ДАНІ ТА НАЛАШТУВАТИ ЇХНЄ АВТОВИДАЛЕННЯ? ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, Apple оголосила на WWDC, що вироблятиме комп’ютери на власних чипах, відмовившись від процесорів Intel, якими компанія користується у своїх ноутбуках та настільних комп’ютерах з 2005 року.

Також Twitter із міркувань безпеки заблокувала всі облікові записи, власники яких намагалися змінити пароль в останні 30 днів. Таким чином соціальна мережа відреагувала на злам сторінок користувачів.

Окрім цього, фахівці з компанії CheckPoint повідомили про виявлені уразливості в Zoom. Уразливість дозволяє зловмисникам видавати себе за легітимні організації, обманюючи їх співробітників або ділових партнерів з метою розкрадання персональної або іншої конфіденційної інформації шляхом соціальної інженерії.

Зверніть увагу, експерти виявили нову шкідливу кампанію з використанням шпигунського програмного забезпечення на Близькому Сході. Інструмент зловмисників — додаток Welcome Chat для Android, який є шпигунським програмним забезпеченням та має функціонал чату.

До речі, у Firefox для Android виявлена ​​проблема, через яку камера смартфона продовжує працювати навіть після того, як користувач перемикає браузер у фоновий режим або блокує екран телефону.

Поділитися
Exit mobile version