Титанові кредитки від Apple: цікаві факти про новинку

4 хв. читання

Apple 25 березня представила власну кредитну карту, яка буде емітована спільно з банківським холдингом Goldman Sachs. Новітній продукт отримав дві версії – віртуальну і фізичну з можливістю замовлення безпосередньо з програми Wallet.

Про їх фінансові можливості Cybercalm вже розповідав, а от унікальні для галузі дизайнерські рішення до сих пір не обговорювалися.

Титан – не пластик

Як правило, банки розглядають карти виключно в якості витратного матеріалу, а тому не вважають за потрібне замінювати дешевий і практичний пластик більш дорогими матеріалами. Але Apple пішла іншим шляхом і не прогадала, вибравши титан. Цей сплав не тільки на 40% легше сталі, але і надзвичайно стійкий до корозії і досить гнучкий.

Apple Card

Цільний дизайн

Переважна більшість банківських карт складаються з пластмасової основи, металевого чипа і ламінованих плит для захисту. Apple Card включає в себе мінімум елементів. Крім болванки, яку виробляють за принципом корпусів MacBook, карта від Apple включає в себе тільки EMV-чип.

Маркування

Apple Card – одна з небагатьох банківських карт, на яких назва банку-емітента і платіжної системи розміщується ззаду, і єдина, яка не має ні вигравіруваним номера, CVV-коду, терміну дії і підпису. Вся ця інформація зберігається в додатку Wallet і ретельно зашифрована.

Орнамент

Незважаючи на те що концепція скевоморфізма передбачає перенесення властивостей об’єктів матеріального світу на об’єкти віртуальні, у випадку з Apple Card все вийшло навпаки. Суцільнометалевий корпус дозволив викарбувати фірмовий логотип компанії, який буде переливатися, ловлячи на собі сонячні відблиски. Здавалося б, усього лише яблуко, але навіть від нього виходить та сама магія Apple.

Шрифт

Зверніть увагу на округлий шрифт, яким написано ім’я власника. Нічого не нагадує? Адже це Сан-Франциско. Саме його Apple за замовчуванням використовувала для друку на клавіатурах своїх пристроїв. Здається, це перший раз, коли Сан-Франциско знайшов фізичне втілення в продуктах компанії.

Чип

Ви звертали увагу на чип, розміщений на фронтальній частині вашої банківської карти? Візьміть її в руки і подивіться. Швидше за все, його контакти виконані у формі символу, що нагадує давньоєгипетську писемність. Але Apple вирішила змінити конструкцію чипа, вибравши шість контактних областей у формі еліпса, які розташувала по три в ряд один навпроти одного.

До речі, Apple представила оновлені версії комп’ютерів iMac. Апгрейд у вигляді нового “заліза” отримали версії з 4К- і 5К-дисплеями.

Якщо Ви є щасливим власником Apple Watch, то повинні знати, що функціональність цього “розумного” годинника не обмежується здатністю виводити на екран різні повідомлення й моніторингом Вашої фізичної активності. З їх допомогою також можна розблокувати Ваш MacBook. Для роботи цієї функції необхідний Mac, випущений після другої половини 2013 року під керуванням macOS Sierra, а також Apple Watch зі встановленою операційною системою watchOS 3 або новіше.

Нагадаємо, що Ваш iPhone постійно відстежує Ваше місцерозташування, оновлює отримані дані, аналізує та на їх основі формує список місць, які Ви часто відвідуєте. Усі ці дані зберігаються у Вашому смартфоні. Однак за бажання можна відключити функцію трекінгу, яка має назву “Істотні місця”.

Поділитися
Exit mobile version