У браузері Edge покращили захист від відстежування

4 хв. читання
pc 2

У Microsoft Edge 79 покращили захист від відстежування на 25 % – тепер Ви можете використовувати блокування в одному з трьох режимів роботи: “Базовий”, “Збалансований” або “Суворий”.

Розробка нового Microsoft Edge на кодовій базі Chromium триває – реліз стабільної версії браузера запланований на 15 січня 2020 року. Microsoft реалізувала в новому Edge функцію блокування відстеження, яка використовує списки відомих трекерів від компанії Disconnect.

В середині цього року Mozilla додала схожу функцію в Firefox Browser, яка увімкнена за замовчуванням. Так, у Microsoft Edge 79 захист від відстежування став на 25% ефективніше.

У своєму блозі Microsoft розповіла, як проходила оцінка ефективності і які експерименти з функціональністю проводилися. Компанія прагнула домогтися блокування більшого кількості різних типів трекерів без втрати сумісності з веб-ресурсами.

Компанія додала нові категорії захисту відстежування, щоб блокувати роботу більшої кількості трекерів. Microsoft розробила окрему систему, яка дозволяє послабити блокування на основі оцінки залученості. Дана система працює в режимі захисту “Збалансований”. У цьому режимі Edge намагається збалансувати блокування більшої кількості типів трекерів при збереженні веб-сумісності.

Користувачі Edge можуть переключитися на режим захисту “Суворий”, в якому трекери будуть блокуватися без додаткової оцінки залученості.

Налаштування функції блокування відстеження доступні на сторінці edge://settings/privacy. Ви можете повністю відключити блокування або вибрати один з режимів: “Базовий”, “Збалансований” або “Суворий”.

Можна вручну дозволити роботу трекерів на певних сайтах і переглянути всі заблоковані Edge трекери.

У режимі “Збалансований” застосовується спеціальна система оцінки користувацької залученості з проекту Chromium. Більша кількість балів (за шкалою від 0 до 100) означає більший рівень залученості. Значення збільшується при відвідуванні сайту і при взаємодії з ним.

Microsoft стверджує, що оцінка розраховується і зберігається на локальній машині. Організації з декількома доменами при обчисленні оцінки виділяються в єдиний об’єкт. Якщо хоча б один з доменів досягає порогового рівня залученості, блокування відстеження пом’якшується на всіх сайтах організації.

До речі, у рамках своїх активних зусиль щодо захисту мільярдів користувачів Інтернету компанія Google виявила та попередила понад 12 тисяч своїх користувачів, які зазнали кібератак від “державних хакерів” у третьому кварталі цього року.

Якщо Вас турбує “одвічне” питання геймерів та ентузіастів: побудувати комп’ютер із власноруч вибраних комплектуючих або купити готовий укомплектований системний блок? CyberCalm розібрав це питання.

Стало відомо, що Фінляндія першою в Європі почала привласнювати так звані ярлики кібербезпеки мережевим “розумним” пристроям.

Також 14 січня 2020 року Microsoft завершить підтримку операційної системи Windows 7 і пакету офісних програм Office 2010. Тому якщо Windows 10 виявилася занадто важкою системою для Вашого комп’ютера, як варіант – можете перейти на ОС Linux. У чому її переваги, читайте у статті.

Зверніть увагу, в наступному році iPhone чекають ще більш значущі зміни, ніж ті, що відбувалися з ними раніше. Apple планує зменшити діагональ дисплея одного з iPhone 2020 модельного року.

Здається, вже всі знають, що таке QR-код, але мало хто знає, як він з’явився, де застосовується і які особливості має. Усі подробиці про QR-код читайте у статті.

Поділитися
Exit mobile version