У Chrome можна буде здійснювати пошук серед відкритих вкладок

3 хв. читання

Google Chrome незабаром дозволить Вам шукати серед відкритих веб-сторінок, щоб знайти потрібну Вам зниклу сторінку, загублену серед безлічі вкладок.

Якщо Ваш веб-браузер з часом можуть заповнити 50+ вкладок, то з такою кількістю відкритих вкладок стає складно шукати потрібну Вам на даний момент.

Щоб допомогти з цим безладом, Google тестує нову функцію пошуку вкладок у збірках Chrome Canary, яка дозволяє шукати на відкритих вкладках певне ключове слово, пише Bleeping Computer.

Як повідомляв TechDows, коли цю нову функцію “Пошук вкладок” увімкнено, праворуч від ваших вкладок з’явиться маленька стрілка вниз. Натискання на цю стрілку відкриє підказку про пошук, яку ви можете використовувати для пошуку певної вкладки, як показано нижче.

Потім можна переглянути список вкладок, які відповідають ключовому слову, і вибрати потрібну вкладку.

Наразі ця функція тестується в Chrome 89 і не буде доступна у стабільних версіях до березня 2021 року.

Як увімкнути пошук на вкладках Chrome?

Якщо Ви хочете протестувати цю функцію зараз, можете завантажити Google Chrome Canary і виконати такі дії, щоб увімкнути функцію пошуку вкладок:

1. Перейдіть до меню chrome://flags/.

2. Знайдіть “Увімкнути пошук на вкладках” (Enable Tab Search) і увімкніть його, як показано нижче.

flag 5

3. Коли прапор увімкнено, перезапустіть браузер.

4. Після перезапуску Google Chrome Ви зможете здійснювати пошук за відкритими вкладками.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як увімкнути новий зчитувач PDF від Google Chrome? – ІНСТРУКЦІЯ

Як надавати дозволи, зокрема, тимчасові для програм на Android? – ІНСТРУКЦІЯ

Нова macOS Big Sur: 10 порад щодо налаштування та використання ОС

Як заборонити друзям із Facebook надсилати Вам повідомлення в Instagram? – ІНСТРУКЦІЯ

Як захисти свої пристрої під час віддаленої роботи з дому? ПОРАДИ

До речі, кібершахраям в черговий раз вдалося обійти захист офіційного магазину додатків для Android – Google Play Store, у результаті чого понад мільйон користувачів постраждали від фейковий модів для популярної гри Minecraft.

Зверніть увагу, що оператори відеосервісу TikTok усунули дві уразливості, які в комбінації дозволяють без особливих зусиль отримати контроль над чужим екаунтом. Одна з уразливостей була присутня на сайті, інша з’явилася в клієнтському додатку.

Також дослідники з кібербезпеки повідомили про зростання кількості кібератак, що використовують сервіси Google в якості зброї для обходу засобів захисту і крадіжки облікових даних, даних кредитних карт та іншої особистої інформації.

У мобільній версії додатка Facebook Messenger усунули уразливість, за допомогою якої можна було прослуховувати оточення абонента. За свідченням експерта, який знайшов баг, таємне підключення до цільового Android-пристрою у даному випадку виконується за кілька секунд.

П’ятеро фігурантів видавали себе за IT-спеціалістів фінансової установи. Під виглядом “тестування платіжної системи” вони здійснили незаконні перекази грошей на підконтрольні рахунки. У результаті таких дій вони незаконно привласнили 1,4 мільйона гривень банківської установи.

Поділитися
Exit mobile version