У Gmail введуть перевірку граматики

4 хв. читання
gmail pink

Google вводить перевірку граматики та орфографії у своєму поштовому сервісі. Тепер завдяки технологіям штучного інтелекту Ваші листи будуть грамотно написані, повідомляє AndroidInsider.

Так, Google вбудувала у веб-версію Gmail інструмент автоматичної перевірки помилок на письмі.

“Якщо вам щодня доводиться писати багато листів, ймовірно, у вас просто немає часу, щоб замислюватися про правильне написання тих чи інших слів. Функція автоперевірки орфографічних і граматичних помилок допоможуть вам писати грамотно не тільки рідною, а й іноземною мовою”, – йдеться в заяві Google.

Домогтися високої ефективності автоматичної перевірки правопису вдалося завдяки нейронним мережам, які виявляють помилку менш ніж за секунду після написання слова.

Як перевірити помилки у листах завдяки новому механізму?

Тепер, коли Ви будете писати листи в Gmail, сервіс буде автоматично виправляти очевидні помилки і підкреслювати неточно написані слова, які можуть мати кілька варіантів виправлення. У другому випадку користувачеві буде запропоновано просто вибрати правильний варіант із запропонованих.  Поки перевірка правопису в Gmail працює тільки в просунутій версії поштового клієнта, доступного передплатникам пакету G Suite. Правда, вона не активна за замовчуванням. Щоб увімкнути автоматичну перевірку, потрібно перейти в “Налаштування” і активувати відповідний параметр. Google має звичку тестувати нові функції своїх сервісів спочатку на професійних користувачах, а потім переносить їх у звичайну версію.

Що таке G Suite?

Пакет G Suite включає в себе всі стандартні програми Google, але призначений для компаній і розповсюджується за передплатою. За 6 доларів на місяць користувачі G Suite отримують ширші можливості – від збільшеного простору в хмарному сховищі і можливості створювати поштові адреси на своєму домені до розширених функцій адміністрування та цілодобової підтримки.

Як писати без помилок завдяки автоперевірці?

Функція автоматичної перевірки може стати супер-зручною фішкою сервісу, яка може сподобатися всім користувачам без філологічних знань. Особливо вона корисна тим, кому доводиться вести переписку нерідною мовою. Оскільки Gmail перевіряє не тільки орфографію (неправильні написання слів), але і граматику (недоречні вживання слів), це може стати непоганою допомогою для користувачів, які плутаються в написанні омофонів – слів, які звучать майже однаково, але пишуться по-різному. Наприклад, weak – week.

Нагадаємо, що шахраї крадуть облікові записи Steam, використовуючи для цього спеціально розроблений сайт з “безкоштовними роздаванням ігор”. За допомогою вкрадених екаунтів зловмисники намагаються заманити нових жертв.

Також у браузері Chrome з’явиться функція перевірки паролів, яка значно підвищить безпеку користування. Поки що нововведення  призначено лише для настільної версії, але у майбутньому може бути перенесено і до мобільної.

Стало відомо, що дослідники з компанії Avanan, що займається питаннями безпеки електронної пошти, виявили нову фішингову кампанію. Зловмисники за допомогою повідомлень голосової пошти Microsoft Voicemail намагаються змусити жертву відкрити вкладення HTML, що перенаправляє на фішингові web-сторінки.

Окрім цього, Google видалила 85 додатків для Android із магазину Google Play після того, як дослідники виявили, що це рекламне програмне забезпечення (adware), яке вдає з себе нормальні додатки.

Клікджекінг привернув увагу ІБ-експертів більш десяти років тому, і з тих пір продовжує користуватися великою популярністю у кіберзлочинців. Команда дослідників, що складається з фахівців Microsoft і вчених китайського, південнокорейського та американського університету, проаналізувала 250 тисяч сайтів зі списку Alexa і виявила три техніки, які зараз використовуються кіберзлочинцями для перехоплення кліків.

Зверніть увагу, в Microsoft виявили незвичайну фішингову кампанію, в якій використовуються кастомні сторінки з помилками 404. Таким чином зловмисники намагаються обманом змусити потенційних жертв видати свої облікові дані.

Поділитися
Exit mobile version