У Google Chrome та Microsoft Edge покращать роботу у багатовіконному режимі

5 хв. читання
microsoft edge 3

У браузерах Google Chrome та Microsoft Edge незабаром з’являться нові функції, які спрощують управління кількома вікнами браузера одночасно, про що пише видання Techradar.

Поява вкладок у веб-браузерах революціонізувала спосіб роботи в Інтернеті. Можливість відкривати посилання в новій вкладці, а не у новому вікні, допомагає значно зменшити безлад на робочому столі, хоча це також спричинило проблему управління великою кількістю вкладок. Якщо Ви є одним з тих людей, що використовують комбінацію з декількох вікон браузера та декількох вкладок у кожному вікні, для Вас є чудові новини.

Як Microsoft Edge, так і Google Chrome отримують нові параметри управління вікнами, які допоможуть полегшити ідентифікацію та навігацію кількома вікнами браузера. Функція працює однаково в обох браузерах, і це те – що буде схвально сприйняте як досвідченими користувачами, так і тими, хто не може розібратися з своїми численнними вкладками та вікнами.

Нова функція “іменування вікон” з’явиться в Edge 90 та Chrome 90. Наразі вона доступна для тестування бета-версій цих збірок браузера та ввімкнена за замовчуванням без необхідності заходити у приховані налаштування. Це функція, яка працює приблизно так само, як і управління вкладками, застосовуючи багато однакових ідей до вікна браузера.

Ідея досить проста. Уявіть, що Ви робите якийсь проект  та маєте відкрите вікно браузера з декількома пов’язаними з цим вкладками. У Вас також може бути відкрите вікно з вкладками  для другого проекту, можливо, третього чи четвертого для особистого перегляду. Зберігати ці вікна упорядкованими та ідентифікованими досить складно, і саме цьому може допомогти  нова функція іменування вікон. Як Ви, мабуть, здогадалися з назви функції, вона дозволяє Вам призначати імена або мітки для вікон браузера. Їх можна застосувати, вибравши Налаштування> Інші інструменти>Ім’я вікна або клацнувши правою кнопкою миші край вікна браузера та вибравши опцію Назвати це вікно. Ім’я, яке Ви присвоїли вікну, відображатиметься у вигляді спливаючого вікна, коли наведете курсор миші на кнопку панелі завдань Windows або піктограму док-станції macOS.  Якщо у Вас є можливість продовжувати з того місця, де Ви зупинились, при закритті браузера назви вікон, які Ви налаштували, будуть збережені та завантажені наступного разу, коли ви запустите програму.

Початково функцію іменування вікон було заплановано впровадити ще у Chrome 88, але проблеми з дизайном трохи затримали нововведення. Те, що в Edge також буде ця функція, є результатом того, що він базується на тому ж двигуні Chromium, що і веб-браузер Google.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як створити гостьову мережу Wi-Fi та навіщо вона потрібна?

Що таке зловмисне ПЗ? Все, що потрібно знати про віруси, трояни та програми-вимагачі

Як обмежити додаткам використання даних у фоновому режимі на Android? – ІНСТРУКЦІЯ

Як налаштувати автовидалення повідомлень у Telegram? – ІНСТРУКЦІЯ

Як заборонити сайтам надсилати Вам сповіщення у Chrome на Android? – ІНСТРУКЦІЯ

Signal чи Telegram: який додаток кращий для чату?

Нагадаємо, на VirusTotal були виявлені кілька зразків трояна XCSSET, які здатні працювати на пристроях з чипами Apple Silicon (M1).  Троян вміє красти файли куки з Safari, інформацію з додатків Evernote, Skype, Notes, QQ, WeChat і Telegram, а також шифрувати файли і впроваджувати шкідливий JavaScript сторінки, що відкривається у браузері, за допомогою XSS-атаки

Окрім цього, у Google Play Маркет знайшли понад десять додатків, що завантажують троянську програму Joker. Ця шкідлива програма примітна тим, що таємно оформляє підписку на преміум-послуги. Вона також вміє перехоплювати SMS, красти конфіденційні дані і список контактів, встановлювати бекдор, генерувати фейковий відгуки, нав’язливо показувати рекламу

Також понад 10 різних APT-груп, які використовують нові уразливості Microsoft Exchange для компрометації поштових серверів, виявили дослідники з кібербезпеки. Дослідники ESET виявили наявність веб-шелів (шкідливі програми або скрипти, які дозволяють дистанційно управляти сервером через веб-браузер) на 5 тисячах унікальних серверах у понад 115 країнах світу.

До речі, хакери вигадали хитрий спосіб викрадення даних платіжних карток у скомпрометованих інтернет-магазина. Замість того, щоб надсилати інформацію про картку на контрольований ними сервер, хакери приховують її у зображенні JPG та зберігають на самому веб-сайті, з якого власне, і були викраденні дані.

А команда експертів змогла отримати доступ до камер відеоспостереження, встановлених в компаніях Tesla, Equinox, медичних клініках, в’язницях і банках. Фахівці опублікували зображення з камер, а також скріншоти своєї здатності отримати доступ суперкористувача до систем спостереження, які використовують в компанії Cloudflare і в штаб-квартирі Tesla.

Поділитися
Exit mobile version