У Windows 10 Enterprise LTSC скорочується термін підтримки

3 хв. читання
windows 10 update

Компанія вдвічі скоротить час, протягом якого користувачі LTSC можуть не встановлювати функціональні оновлення Windows 10.

Microsoft вирішила скоротити термін підтримки життєвого циклу Windows 10 Enterprise Long Term Servicing Channel (LTSC) з десяти до п’яти років.

Microsoft радить користувачам, які хочуть використовувати на своїх пристроях одну і ту ж версію Windows протягом багатьох років (понад п’ять), перейти на випуски Windows 10 IoT Enterprise LTSC (виконавчі еквіваленти випусків Enterprise), для яких термін підтримки як і раніше залишиться десять років . Зміни в життєвому циклі LTSC вступлять в силу з другої половини 2021 року, коли планується запуск наступних версій IoT і Enterprise LTSC (швидше за все, позначених як 21H2).

“Сьогодні ми оголошуємо, що такі версії Windows 10 Enterprise LTSC і Windows 10 IoT Enterprise LTSC будуть випущені в другій половині (H2) календарного 2021 року. Життєвий цикл клієнта Windows 10 LTSC зміниться на 5 років відповідно до змін у наступній безстроковій версії Office. Зверніть увагу, що термін підтримки життєвого циклу Windows 10 IoT Enterprise LTSC становить десять років; це зміна оголошується тільки для Office LTSC і Windows 10 Enterprise LTSC”, – повідомив старший директор із продуктів Microsoft 365 Джо Лурі .

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як не стати жертвою кіберзлочину, якщо працюєш вдома? ПОРАДИ

Що таке спуфінг і як запобігти атаці? ПОРАДИ

Чи варто користуватися WhatsApp? П’ять правил безпеки від найбільш розшукуваного хакера світу

Як перенести бесіди з WhatsApp у Telegram на Android? – ІНСТРУКЦІЯ

Як перенести історію чату з WhatsApp у Telegram для iPhone? – ІНСТРУКЦІЯ

Як змінити на Android обліковий запис Google за замовчуванням? – ІНСТРУКЦІЯ

Як дізнатися, які дані Google знає про Вас і видалити їх? – ІНСТРУКЦІЯ

Діяльність одного з найбільших у світі фішингових сервісів для атак на фінансові установи різних країн припинили правоохоронці. Від фішингових атак цього сервісу, який створив та адміністрував 39-річний мешканець Тернопільщини, постраждали 11 країн світу.

Досліднику у галузі кібербезпеки вдалося зламати внутрішні системи понад 35 найбільших компаній, серед яких були Microsoft, Apple, PayPal, Shopify, Netflix, Yelp, Tesla та Uber. У цьому фахівцеві допомогла нова атака на ланцюжок поставок софту.

Для обходу захисних поштових шлюзів і фільтрів автори адресних фішингових листів використовують новаторський спосіб приховування шкідливого вмісту сторінки. Теги JavaScript, впроваджувані в HTML-код, шифруються з використанням азбуки Морзе.

Нове сімейство програм-вимагачів під назвою Vovalex поширюється через піратський софт, замаскований під популярні утиліти для Windows – наприклад, CCleaner. Одна цей шифрувальник має певну особливість, що відрізняє його від інших “шкідників” подібного класу.

Поділитися
Exit mobile version