У Windows для платформи ARM додадуть підтримку X64-додатків

4 хв. читання
Surface Go 2 4

Microsoft офіційно повідомляє, що активно працює над підтримкою емуляції додатків x64 для Windows на ARM.

В даний час Windows на ARM-пристроях, таких як Surface Pro X, може запускати лише власні 32- та 64-розрядні ARM-програми, а також  32-розрядні додатки x86. Переважна більшість настільних програм, зокрема Creative Suite від Adobe, перейшли на 64-розрядну версію з 32-розрядної для x86, і багато хто з розробників перестали підтримувати свої 32-розрядні варіанти, пише The Verge.

Це призвело до того, що такі пристрої, як Surface Pro X, не можуть отримати доступ до певних програм, але нова підтримка емуляції Microsoft означатиме, що всі додатки Windows для x86 тепер працюватимуть у Windows на ARM – і 32-бітні, і 64-бітні. Нова підтримка емуляції x64 почне розповсюджуватися для тестувальників за програмою Windows Insider у листопаді і повинна остаточно бути реалізована в рамках більш широкого оновлення операційної системи наступного року.

Нещодавно корпорація Microsft також це підтвердила щодо браузера Edge в своєму повідомленні в блозі, також вказавши, що Microsoft Edge буде вдосконалений, щоб бути швидшим на ARM-пристроях і використовувати менше заряду батареї. Власний клієнт Microsoft Teams також буде випущено до Windows на ARM, а Visual Studio Code вже оновлений та оптимізований для пристроїв на базі ARM.

Оголошення про вдосконалення програм на платформі ARM від Microsoft надходять саме тоді, коли компанія, за чутками, може випустити оновлений  Surface Pro X цієї осені. Як повідомляється, оновлений ARM-заснований Surface Pro X включатиме процесор SQ2 від Microsoft, який, швидше за все, базуватиметься на Snapdragon 8cx Gen 2 5G від Qualcomm.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Шахрайство, оманливий дизайн, або як торгові сайти змушують Вас витрачати більше?

Найпоширеніші схеми кіберзлочинців та способи захисту від них. Поради

Як користуватися спеціальними піктограмами програм на Вашому iPhone та iPad? – ІНСТРУКЦІЯ

Як перемістити програми з бібліотеки додатків на головний екран на iPhone?– ІНСТРУКЦІЯ

Чим Вам загрожує підключення невідомих USB? Поради із захисту

Як зробити Chrome веб-браузером за замовчуванням на iPhone та iPad? – ІНСТРУКЦІЯ

Кібератаки та шкідливі програми – одна з найбільших загроз в Інтернеті. Дізнайтеся з підбірки статей, як виникло шкідливе програмне забезпечення та які є його види, що таке комп’ютерний вірус, про усі види шкідливого ПЗ тощо.

До речі, дослідники розкрили подробиці про критичну уразливість в додатку Instagram для Android, експлуатація якої дозволяла віддаленим зловмисникам перехопити контроль над цільовим пристроєм шляхом відправки спеціально створеного зображення.

Цікаво знати, що кіберполіція затримала злочинну групу, яка за допомогою скімінгових пристроїв виготовляла дублікати банківських карток. Далі з цих карток знімали готівку. За це зловмисникам загрожує до 12 років ув’язнення.

Також після додавання до свого функціоналу аудіо-твітів для iOS у червні, Twitter зараз експериментує з ідеєю дозволити людям записувати та надсилати голосові повідомлення за допомогою прямих повідомлень.

Важливо знати, що хакерам вдалося обійти захист iOS 14 на пристроях, що базуються на процесорі Apple A9.

Поділитися
Exit mobile version