В Huawei P40 реалізована шпигунська функція

3 хв. читання
Huawei P40

У новому флагманському смартфоні Huawei P40 виявлена ​​функція, що імовірно дозволяє віддалено підслуховувати розмови.

Як повідомив ресурс Gizmochina, в пристрої реалізована технологія wireless sound transmission (бездротова передача звуку), завдяки якій можна використовувати смартфон в якості окремого виділеного мікрофону.

В цей час функція реалізована тільки в пристроях Huawei FreeBuds, FlyPods і FreeLance. Через ці навушники можна в реальному часі передавати зовнішній звук безпосередньо з мікрофона Huawei P40 на Bluetooth-гарнітуру або бездротову колонку.

Таким чином смартфон може легко виконувати роль няньки або бути використаний в якості шпигунського пристрою. Як зазначив виробник, функція була додана для гідів або вчителів, а також батьків, яким необхідно доглянути за своїми маленькими дітьми.

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Нагадаємо, Microsoft випустила позапланове оновлення для Windows 10 з метою виправити баг, що викликає проблеми з підключенням до інтернету через VPN. Однак, як виявилося, виправлення також викликає проблеми з підключенням до Інтернету, але тепер вже через Wi-Fi.

Також сьогодні більшість працівників компаній, учні, студенти та викладачі знаходяться на вимушеній самоізоляції через загрозу інфікування COVID-19. Саме тому популярними стали додатки, які дозволяють спілкуватися за допомогою відео в режимі реального часу.

Зверніть увагу, що під час пандемії коронавірусу кіберзлочинці активізували та оновили різноманітні схеми шахрайств. Найчастіше спекулюють на товарах індивідуального захисту, розповсюджують фейки, здійснють СМС-розсилку та телефонують, щоб виманити Ваші персональні дані та кошти.

Ймовірно, мало людей будуть заперечувати проти збору певних даних для відстеження інфікованих людей, якщо це допоможе зупинити поширення вірусу. Однак, крім очевидної користі від використання технологій, існують і ризики для цифрової конфіденційності громадян.

Усіх цікавить, чи можна опускати в воду смартфон без захисту від води. Насправді ж, навіть якщо телефон захищений від води, все одно не варто лізти з ним у воду.

Поділитися
Exit mobile version