В Італії злодії обкрадали будинки знаменитостей завдяки фото з Instagram

3 хв. читання
instagram iphone 3

Instagram – поширена платформа серед знаменитостей, блогерів та компаній для обміну контентом, збільшення кількості користувачів та отримання значних доходів від підписок та реклами. Однак невелика група злодіїв вирішила використати Instagram проти заможних користувачів соцмережі, обкрадаючи їхні будинки завдяки використанню інформації, розміщеної в мережі.

Як повідомляє ВВС, викрадачів називають “злодіями-акробатами” через здатність швидко пересуватися поверхами багатоквартирних будинків. Злодії, які діяли в Мілані, вивчали фотографії, розміщені в Instagram, щоб допомогти визначити найкращі точки  для проникнення у кожну квартиру.

Вони також використовували дані про геолокацію, включені до публікацій в Instagram, щоб з’ясувати, коли особи, яких вони збиралися пограбувати, не перебували вдома, пише PC Magazine.

Група злодіїв складалася з чотирьох осіб. Одного із зловмисників заарештували в січні, інших трьох- минулого тижня. Загалом їм вдалося викрасти “дев’ять сумок, два ремені, п’ять шарфів, дві сережки, дві брошки, намисто, браслет, гаманець, валізу та 1000 євро готівкою”. Також предмети, викрадені лише у однієї з жертв, оцінюють у 180 тисяч доларів.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як не стати жертвою кіберзлочину, якщо працюєш вдома? ПОРАДИ

Що таке спуфінг і як запобігти атаці? ПОРАДИ

Чи варто користуватися WhatsApp? П’ять правил безпеки від найбільш розшукуваного хакера світу

Як перенести бесіди з WhatsApp у Telegram на Android? – ІНСТРУКЦІЯ

Як перенести історію чату з WhatsApp у Telegram для iPhone? – ІНСТРУКЦІЯ

Як змінити на Android обліковий запис Google за замовчуванням? – ІНСТРУКЦІЯ

Як дізнатися, які дані Google знає про Вас і видалити їх? – ІНСТРУКЦІЯ

Діяльність одного з найбільших у світі фішингових сервісів для атак на фінансові установи різних країн припинили правоохоронці. Від фішингових атак цього сервісу, який створив та адміністрував 39-річний мешканець Тернопільщини, постраждали 11 країн світу.

Досліднику у галузі кібербезпеки вдалося зламати внутрішні системи понад 35 найбільших компаній, серед яких були Microsoft, Apple, PayPal, Shopify, Netflix, Yelp, Tesla та Uber. У цьому фахівцеві допомогла нова атака на ланцюжок поставок софту.

Для обходу захисних поштових шлюзів і фільтрів автори адресних фішингових листів використовують новаторський спосіб приховування шкідливого вмісту сторінки. Теги JavaScript, впроваджувані в HTML-код, шифруються з використанням азбуки Морзе.

Нове сімейство програм-вимагачів під назвою Vovalex поширюється через піратський софт, замаскований під популярні утиліти для Windows – наприклад, CCleaner. Одна цей шифрувальник має певну особливість, що відрізняє його від інших “шкідників” подібного класу.

Поділитися
Exit mobile version