В США виділять $750 млн. держорганам, що постраждали від атак російських хакерів

3 хв. читання
BIDEN

Запропонований президентом США Джо Байденом план бюджету на 2022 фінансовий рік передбачає виділення $ 750 млн. державним організаціям, які постраждали в результаті атаки на SolarWinds. Гроші мають піти на посилення інфраструктури кібербезпеки.

Пропозиція Байдена надійшла після того, як Microsoft попередила про те, що російські хакери, які стоять за атакою на SolarWinds, відновили свою активність.

Запропоновані президентом $ 750 млн. є доповненням до $ 500 млн., виділених постраждалим урядовим організаціям, зокрема Держдепартаменту і Міністерству фінансів, на посилення безпеки відразу ж після повідомлень про атаки.

Байден також запропонував на $ 110 млн. збільшити фінансування Агентства кібербезпеки і безпеки інфраструктури (Cybersecurity and Infrastructure Security Agency, CISA), якому вже виділено $ 2 млрд.

Хоча для остаточного прийняття бюджетного плану потрібно його схвалення Конгресом, він є яскравим відображенням пріоритетів адміністрації Байдена. Які конкретно заходи безпеки будуть фінансуватися з бюджету, в документі не уточняється, але підкреслюється, що пріоритетним завданням буде зниження ризиків і зменшення впливу атак на зразок атаки SolarWinds.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як завантажити дані Google Maps? ІНСТРУКЦІЯ

Психічне здоров’я у дітей від соцмереж і смартфонів не страждає – ДОСЛІДЖЕННЯ

Як створити надійний пароль? ПОРАДИ

Як вберегти свої банківські рахунки від кіберзлочинців? ПОРАДИ

Що таке FLoC Google і як він буде відстежувати Вас в Інтернеті?

До речі, пандемія спричинила нову хвилю цифрової трансформації у всьому світі. І державні установи не залишилися осторонь цього процесу. Завдяки розширенню цифрової інфраструктури, зокрема створенню нових додатків та сервісів, віддалених робочих місць та переходу в хмарне середовище, кількість потенційних векторів атак збільшилася.

Також повністю модульний ноутбук з ОС Windows від Framework тепер готовий до попереднього замовлення за базовою ціною у $999. Клієнти можуть розміщувати замовлення на веб-сайті Framework. 13,5-дюймовий ноутбук складається повністю з модульних деталей, включаючи материнську плату, яку ви можете легко поміняти та замінити.

Кілька редакцій Windows 10 версій 1803, 1809 та 1909 досягли кінця обслуговування (EOS), починаючи з травня , про що Microsoft нагадала нещодавно. Пристрої з випусками Windows 10, які досягли EoS, більше не отримуватимуть технічну підтримку, а також щомісячні виправлення помилок та безпеки, щоб захистити їх від останніх виявлених загроз безпеки.

Окрім цього, після вступу в силу нової політики Google в описі додатків з’явиться додатковий розділ з інформацією про те, до яких даними має доступ продукт. У розробників буде можливість розповісти користувачам про те, для чого додаткам потрібен доступ до тих або інших даних і як їх обробка впливає на загальну функціональність.

Поділитися
Exit mobile version