Власник Facebook та Instagram запускає конкурента Twitter під назвою Threads

4 хв. читання

Очікується, що дебют нового дискусійного додатку Threads від Meta відбудеться у четвер, і це, безумовно, є відповіддю на нинішні негаразди у Twitter та відтік користувачів.

Meta кидає капелюха на ринг конкурентів Twitter зі своїм власним розмовним додатком, розробленим для того, щоб відвернути людей від платформи Ілона Маска. Новий додаток під назвою Threads, що з’явився в App Store від Apple, позиціонує себе як додаток для текстових розмов від компанії, що стоїть за Facebook та Instagram. Наразі додаток зазначений як “незабаром”, але офіційний запуск очікується 6 липня.

“Threads – це місце, де спільноти збираються разом, щоб обговорити все: від тем, які вас цікавлять сьогодні, до того, що буде в тренді завтра”, – йдеться в описі. “Що б вас не цікавило, ви можете підписатися і безпосередньо спілкуватися з улюбленими авторами та іншими людьми, які люблять те ж саме – або створити власну спільноту, щоб ділитися своїми ідеями, думками і творчістю зі світом”.

Якщо це звучить дуже схоже на Twitter, то так воно і є.

figure a facebook and instgram owner meta launching twitter rival called threads
Скріншоти Apple

Оскільки Twitter загруз у суперечках і плутанині відтоді, як власник Ілон Маск очолив платформу, з’явилося безліч конкурентів, які намагаються завоювати незадоволених користувачів Twitter. Такі сервіси, як Mastodon і Bluesky, позиціонують себе як альтернативи Twitter, пропонуючи місця, де люди можуть спілкуватися і ділитися ідеями на різні теми. Хоча новим конкурентам вдалося зареєструвати значну кількість користувачів (Bluesky призупинив реєстрацію через наплив людей), жоден з сервісів поки що не має достатнього впливу та охоплення, щоб перемогти Twitter у його власній грі.

Але Meta може бути єдиною компанією, яка становить серйозну загрозу для Twitter. Компанія має майже три мільярди користувачів Facebook і понад два мільярди користувачів Instagram, і всі вони можуть стати кандидатами на приєднання до Threads. І Meta робить цей процес відносно безпроблемним. Користувачі Instagram, які приєднуються до Threads, можуть використовувати одне й те саме ім’я користувача і стежити за тими самими акаунтами. Не потрібно починати все з нуля, як у випадку з іншими конкурентами Twitter.

Читайте також: Як заборонити Twitter розкривати ваш обліковий запис через електронну пошту або номер телефону

У той же час, постійні та випадкові зміни, які Маск вносить у платформу Twitter, продовжують викликати скарги з боку користувачів. На вихідних власник Twitter повідомив, що компанія почала обмежувати кількість твітів, які можна прочитати за день, залежно від рівня доступу. Хоча Маск рекламував цей крок як спосіб скоротити вилучення даних і маніпуляції з системою, багато користувачів Twitter висловили занепокоєння і розгубленість щодо того, як будуть діяти нові обмеження.

Meta не розкрила багато деталей про Threads, хоча в описі в App Store є кілька ласих шматочків. Сам додаток буде безкоштовним і буде доступний більш ніж 30 мовами. Поки що програма є лише в App Store, але в суботу мобільний розробник Алессандро Палуцці (Alessandro Paluzzi) написав у Твіттері, що Threads з’явився в Google Play, і навіть опублікував скріншоти своєї сторінки в Play.

На електронний лист, надісланий до Twitter з проханням прокоментувати новий додаток Threads, компанія отримала звичайну відповідь – автоматичне повідомлення з емодзі у вигляді какашки. Електронний лист до Meta з кількома запитаннями не отримав жодної конкретної відповіді, лише посилання на пост в Instagram від генерального директора Meta Марка Цукерберга, який просуває Threads з датою виходу 6 липня о 7 годині ранку за тихоокеанським часом.

Джерело: ZDNet

Поділитися
Exit mobile version