Вибираємо найкращий Android-смартфон

12 хв. читання

Придбання нового телефону може стати випробуванням. Пропонуємо у цій статті поради щодо вибору смартфону, враховуючи слабкі і сильні сторони моделей від різних виробників.

Усі телефони вибрані за рейтингом WIRED. Але хочемо нагадати, що скоро усі виробники зберуться на MWC, щорічну виставку, де нас очікує кілька нових телефонів. Вона відбудеться наприкінці лютого, а вже в березні новинки почнуть надходити в продаж. Якщо Ви зараз шукаєте телефон у нашому топі, є велика ймовірність, що з’явиться більш “крута” модель, або вже існуючі смартфони стануть дешевшими через місяць чи два. Також, якщо Ви хочете придбати найновіший телефон незалежно від ціни, то обов’язково відкладіть гаманець і подивіться, що вийде на MWC 2020.

gear pixel 3a

Кращий в цілому

Google Pixel 3A та 3A XL – коштує в Україні від 11 до 15 тисяч гривень, за кордоном 400 доларів, бувають знижки до 349, але він відповідає рівню телефонів високого класу, які коштують 800 доларів, включаючи стандартний Pixel 4. У ньому є камери, які мають режим нічної зйомки Google, завдяки якому можна робити знімки, які насправді виглядають чудово. Він також має класний корпус із полікарбонату, який дешевший і довговічніший за скло. Інтерфейс швидкий, оскільки він працює на новому чудовому процесорі Snapdragon середнього діапазону, і він отримує щомісячні оновлення безпеки та регулярні оновлення функцій безпосередньо від Google (більшість телефонів цього не робить).

Недоліки: не водостійкий; екран не такий приємний; не має бездротової зарядки. Також уже в травні з’явиться новий Pixel 4a.

Перший в рейтингу

OnePlus 7T – коштує в Україні від 15 до 19 тисяч гривень, за кордоном 600 доларів.  Гаджет має безліч розкішних функцій вищого рівня моделей 2019 року. До них відносяться потрійні задні камери – 2-кратне збільшення, широкоформатний 48-мегапіксельний стандарт, ширококутний – прекрасний двоколірний дизайн скла, процесор Snapdragon 855+, 8 ГБ оперативної пам’яті, 128 ГБ пам’яті та надшвидка зарядка. У нього також є лінійний у 90 Гц AMOLED-екран. Також має 90 Гц дисплей. Вбудований датчик відбитків пальців неймовірно швидкий, а телефон постачається в комплекті з чохлом.

Інша велика перевага – відданість OnePlus щомісячним оновленням безпеки та швидких оновлень платформи, що додають нові функції. OnePlus 7T поставляється з новим оновленням ОС Android 10. Більшість телефонів не отримуватимуть Android 10 ще три-шість місяців.

Кращий-дорогий телефон

Samsung Galaxy S10 – коштує в Україні від 13 до 42 тисяч гривень, за кордоном 750 доларів. В серії всі аспекти телефонів круті (крім голосового помічника Samsung Bixby), включаючи саморобну камеру selfie та “ультразвуковий” датчик відбитків пальців на S10 та S10 Plus. Флагмани Samsung мають високу швидкість та останні можливості камери, які Ви хочете отримати в новому телефоні, а користувацьке програмне забезпечення Samsung One UI приємне у використанні та отримує регулярні оновлення безпеки. Та інші бонуси, такі як слот MicroSD, бездротовий розподіл електроенергії та роз’єм для навушників.

Є три S10: звичайний S10, більший S10 Plus і дешевший S10E.

Також 11 лютого в Samsung відбудеться щорічна подія Galaxy Unpacked, і, як очікується, на ній оголосять наступника – Galaxy S20.

Кращий дисплей

Багато років OnePlus продає багатофункціональні флагманські телефони за цінами, які значно нижчі, ніж у конкурентів. OnePlus 7 Pro – коштує в Україні від 16 до 28 тисяч гривень, за кордоном від 550 доларів. Постачається з 256 ГБ пам’яті, 8 ГБ оперативної пам’яті та процесором Snapdragon 855. Більше того, він має найкращий дисплей, який оновлює дуже швидкі 90 Гц; додатково приємно для ігор.

Варіанти 3-кратного масштабування та ширококутний об’єктив на задній камері також допомагають OnePlus почати робити собі ім’я у фотографії. А оскільки селфі-камера зазвичай втягується, це також єдиний телефон, у якого камера не спрямована на ваше обличчя 24/7.

Найкраща камера

Google Pixel 4 і Pixel 4 XL – коштує в Україні від 17 до 29 тисяч гривень, за кордоном від 800 доларів. Це найновіше, що є в Google. Система смартфону з двома камерами є чудовою. Портретний режим дозволяє ефективно розмивати фон об’єкта, 2-кратний зум-телеоб’єктив зручний для крупних знімків, а режим нічної зйомки освітлює найтемніші сцени – Ви навіть можете використовувати його для зйомки зоряного неба.

Гаджет забезпечує велику продуктивність з гладким екраном 90 Гц, як і OnePlus 7 Pro. Ви також можете використовувати Face Unlock як аутентифікацію, яка працює аналогічно Face ID Face Apple, а Google також додав низку датчиків, які дозволяють махнути рукою для запуску певних функцій, наприклад, перемикання треків або перенесення сигналів тривоги. Це не згадуючи всіх розумних програм, які ставлять його на передові позиції над рештою. Наприклад, екран викликів буде контролювати робочі дзвінки за Вами, тому Вам не доведеться відповідати на них. Функція Playing використовує машинне навчання на пристроях, щоб показувати Вам пісні, що грають у вашому оточенні, тому Вам не потрібно намагатися щось шукати.

Але все ще чекаємо на функцію, яка не дозволяє людям тримати Ваш телефон біля Вашого обличчя та розблокувати його, якщо очі закриті. Але найбільшим недоліком Pixel 4 є ресурс акумулятора, який ледве може витримати цілий день, якщо Ви інтенсивний користувач.

Найкращий серед дешевих

Motorola Moto G7 – коштує в Україні від 3 до 6 тисяч гривень, за кордоном 200 доларів. Телефон дешевий, але швидкий і запускає програми плавно (навіть додаток для камери) без помітного відставання. Камера також дуже достойна за ціною і не підводить вас за більшості обставин – хоча все-таки буде мати проблеми з захопленням найкращих кадрів в умовах екстремального освітлення.

Зверніть увагу, що скоро з’явиться нова модель Moto G, тому варто зачекати до кінця лютого або березня, щоб побачити останню лінійку, але якщо ви будете ловити Moto G7 за ціною 200 доларів або менше, це відмінна ціна.

Багатоденний ресурс акумулятора серед дешевих

Motorola Moto G7 Power – коштує в Україні від 4-5 тисяч гривень, за кордоном 200 доларів. Power має менше пам’яті та дисплей з нижчою роздільною здатністю, ніж у стандартного Moto G7. Але він також має акумулятор на 5000 мАг. Це телефон, який працює два-чотири дні за одну зарядку. Він трохи товстіший, ніж телефони, які Ви бачите сьогодні (9,3 мм), але може закінчувати день із 65-відсотковим акумулятором.

Також зверніть увагу, що нова модель Moto G Power, ймовірно, теж за рогом.

“Чистий” Android серед дешевих

Nokia 7.2 – коштує в Україні від 5 до 7 тисяч гривень, за кордоном 350 доларів. Більшість його телефонів Nokia є частиною програми Android One, тобто компанія бере на себе зобов’язання встановлювати оновлення версій та безпеки для Android. Nokia 7.2 не є винятком. Тобто може отримати Android 10 дуже скоро.

Ви також отримуєте чудовий 6,3-дюймовий РК-екран (з підтримкою HDR, що рідко зустрічається в телефоні такої ціни), 128 Гб пам’яті, пристойний процесор середнього діапазону, щоденний ресурс акумулятора. Камери також є солідними, хоча не може відповідати якості Pixel 3A. Мінуси полягають у тому, що спинка зроблена зі скла, тому захисний чохол є хорошою ідеєю, і модель лише трохи водонепроникна, тому будьте обережні.

Також, якщо навіть Nokia оголосить про нові телефони на MWC 2020, не очікуйте Nokia 7.3 до кінця року.

Найкращий для аудіо

LG G8 ThinQ – в Україні їх майже немає, ціна на “немає в наявності” 11 тисяч, а під замовлення 23 тисячі гривень, за кордоном 600 доларів. Не кращий телефон, але у нього той самий процесор, що і у Galaxy S10 Samsung, тому Ви отримуєте велику продуктивність, 6,1-дюймовий OLED-дисплей різкий і яскравий, а система з двома камерами може надійно знімати приємні фотографії (ширококутний об’єктив допомагає додати трохи універсальності).

Телефони LG найкращі для аудіофілів, оскільки вони все ще мають роз’єми для навушників із 32-бітним Quad DAC (цифро-аналоговим перетворювачем), а також підтримкою відтворення у високому режимі для високоякісної трансляції музики, якщо Ви перейшли на навушники Bluetooth.

Це один із самих “слизьких” телефонів, якими Ви користувалися, тому обов’язково потрібно придбати чохол. Інтерфейс програмного забезпечення LG також трохи незграбний, у ньому багато програмного забезпечення (непотрібних додатків), і компанія часто повільно випускає оновлення Android. Майте це на увазі, приймаючи рішення. Ви також можете ігнорувати химерну функцію Air Motion, яка дозволяє використовувати жести рукою для управління певними функціями, оскільки працює це не дуже добре.

Очікуйте побачити новий телефон LG на MWC, але ніколи не слід купувати телефон LG в день запуску, оскільки компанія часто знижує ціну через місяць або пізніше. Це також означає, що незабаром G8 можна буде отримати ультра-дешево.

Телефон зі стилусом

Samsung Galaxy Note 10 – коштує в Україні від 17 до 35 тисяч гривень, за кордоном 750 доларів. Це величезний телефон Android. Але він більше, ніж просто великий. Якщо це ваш вибір, вам також сподобається додана нова функція Bluetooth S Pen, яка дозволяє вам використовувати її для виконання таких завдань, як відкриті додатки та віддалені фотографії. Цей чудовий, сміливий телефон може впоратися з найвибагливішими завданнями з усіма найновішими характеристиками. Також у Note 10 немає аудіороз’єму.

Інші хороші телефони

Sony Xperia 5 ідеально підходить для людей, які переглядають фільми на своєму телефоні, оскільки його співвідношення сторін 21:9 ідеально підходить для кіно. Але він дорогий. Також немає бездротової зарядки. Ви можете переглянути наш огляд Xperia 1 для отримання більш детальної інформації.

Подвійний екран LG G8X ThinQ ($ 699) поставляється в комплекті з корпусом, який додає другий екран.

Google Pixel 3 (450 доларів) та Motorola Moto Z4 (390 доларів) (що підтримує мотомоди) також досить непогані, тільки зараз не найкращі.

Погляньте на Nokia 6.2 ($ 249). Він пропонує пристойну продуктивність.

До речі, шкідник-вимагач FTCODE знову проявив активність, але тепер він ще й має нові можливості крадіжки інформації, орієнтовані на браузери та сервіси електронної пошти.

Зверніть увагу, дослідники Google виявили у браузері Apple Safari численні уразливості, що дозволяли стежити за активністю користувачів в Інтернеті.

Цікаво, що поки не вийшло офіційне виправлення від Microsoft, на платформі 0patch став доступний тимчасовий мікропатч для уразливості, яку активно зараз експлуатують, – CVE-2020-0674 з віддаленого виконання коду в браузері Internet Explorer 11.

Також Apple передумала давати користувачам iPhone можливість шифрувати дані, які зберігаються в iCloud.

Окрім цього, фахівці представили зразок здирницького програмного забезпечення, яке шифрує файли за допомогою компонента Windows.

Мобільний телефон генерального директора Amazon Джеффа Безоса зламали за допомогою шкідливого відео, відправленого через повідомлення в месенджері WhatsApp.

Поділитися
Exit mobile version