Windows 10 1903 примусово оновлять до 1909

3 хв. читання
windows 10 user 2

Microsoft обіцяє незабаром примусово оновити Windows 10 1903 до актуальної версії – Windows 10 1909. Оскільки підтримка 1903 закінчується в наступному місяці, важливо якомога швидше захистити від кіберзагроз комп’ютери користувачів, вважають в компанії.

Уже в грудні користувачі Windows 10 1903 не зможуть отримати технічну підтримку, а також патчі для уразливостей і багів в операційній системі. Комп’ютери залишаються відкритими для кібератак.

“Всі релізи Windows 10 1903 і Windows 10 Server 1903 перестануть підтримуватися 8 грудня 2020 року. Оновлюваний захист від кіберзагроз та можливість використовувати найновіші оновлення будуть недоступні для цих версій”, – пояснює Microsoft.

Нагадаємо, що реліз Windows 10 1903 побачив світ в травні 2019 року. На цей момент активні наступні випуски:

  • Windows 10 Home 1903;
  • Windows 10 Pro 1903;
  • Windows 10 Pro Education 1903;
  • Windows 10 Pro for Workstations 1903;
  • Windows 10 Enterprise 1903;
  • Windows 10 Education 1903;
  • Windows 10 IoT Enterprise 1 903.

“Ми настійно рекомендуємо оновити операційну систему до актуальної версії якомога швидше. Це зніме низку проблем, і Ви будете регулярно отримувати оновлення безпеки та інші фікси”, – пояснюють представники Microsoft.

Більш того, корпорація також дала зрозуміти, що застарілі версії Windows скоро будуть примусово оновлені до 1909. Іншими словами, від користувача мало що залежить – Вам усе одно доведеться оновитися.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

У Zoom нарешті доступне наскрізне шифрування: як увімкнути його на своєму пристрої?

Фішингові листи: розпізнаємо шахрайство на реальному прикладі

Як зупинити отримання SMS на свій смартфон із розсилкою від торгових мереж?

Як виміряти рівень кисню у крові за допомогою Apple Watch? – ІНСТРУКЦІЯ

Як увімкнути нову функцію відстеження миття рук на Apple Watch? – ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, компанія Google випустила чергові патчі для Android, загалом усунувши понад 30 уразливостей. Найсерйознішою з нових проблем, згідно з бюлетенем, є можливість віддаленого виконання коду (RCE), виявлена в одному з компонентів системи Android.

Також мешканця  міста Хмельницький впіймали на розповсюдженні конфіденційної інформації користувачів мережі Інтернет, серед якої були логіни та паролі доступу до різних інтернет-ресурсів, електронних поштових скриньок, облікових записів соціальних мереж та електронних гаманців

До речі, у WhatsApp з’явилася довгоочікувана функція, що дозволяє автоматично видаляти повідомлення. Тепер користувачі можуть включити “Автовидалення” для особистих чатів, після чого відправлені повідомлення будуть зникати через сім днів. У групових бесідах тільки адміністратори можуть включити або відключити нововведення.

Зверніть увагу, що зловмисники зловживають функціоналом Google Диска і використовують його для розсилки нібито легітимних електронних листів і push-повідомлень від Google, які в разі відкриття можуть перенаправити людей на шкідливі web-сайти.

Окрім цього, нову вимагацьку кампанію, націлену на користувачів сервісу для відеоконференцій Zoom, виявили дослідники Bitdefender Antispam Lab. Мова йде про так зване “інтимне вимагання” (sextortion), яке припало до смаку зловмисникам останнім часом.

Поділитися
Exit mobile version