Windows 10 оптимізуватиме роботу комп’ютера залежно від Ваших цілей

4 хв. читання
Internet User 111

Microsoft запропонує деякі нові варіанти оптимізації для Windows 10, які дозволять користувачам персоналізувати свої пристрої залежно від того, для чого вони переважно використовуються.

Нова функція тестується лише у збірках Preview, тому не зовсім зрозуміло, як вона зрештою виглядатиме, коли вона стане загальнодоступною, а тим більше – невідомо, чи вона не змінюватиметься під час  розробки, пише Techradar.

Зміна буде частиною оновленої програми “Налаштування”, яка включатиме новий розділ “Використання пристрою”, який з’явиться на сторінці “Персоналізація”. Користувачам буде надано шість основних категорій використання: Ігри, Сім’я, Творчість, Навчання, Розваги та Бізнес.

Наразі є лише гіпотези про те, як Windows 10 оптимізуватиме пристрій для вибраної користувачем категорії. Наприклад, якщо користувачі вибирають  профіль “Ігри”, операційна система може налаштувати батарею, візуальні ефекти та налаштування миші, щоб гарантувати, що пристрій налаштовано якнайкраще для запуску ігор з високими системними вимогами.

Функція “Використання пристрою” може бути продовженням оновлення, що надходить в пакеті з Microsoft Out of the Box (OOBE), який призначений допомогти користувачам налаштувати свій пристрій після оновлення функцій Windows 10.

“Коли клієнти вперше вмикають свої ПК з Windows, вони побачать досвід роботи з Windows, – йдеться у документації Microsoft. – OOBE складається з серії екранних меню, які вимагають від клієнтів прийняти ліцензійну угоду, підключитися до Інтернету, увійти в систему або зареєструватися в обліковому записі Microsoft та обмінюватися інформацією з OEM-виробником”.

Однак OOBE існує вже кілька років, і Microsoft випробовує нові варіанти налаштування цієї функції. Не виключено, що більше інформації буде опубліковано під час наступного основного оновлення функцій Windows 10, яке з’явиться пізніше цього року.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як не стати жертвою кіберзлочину, якщо працюєш вдома? ПОРАДИ

Що таке спуфінг і як запобігти атаці? ПОРАДИ

Чи варто користуватися WhatsApp? П’ять правил безпеки від найбільш розшукуваного хакера світу

Як перенести бесіди з WhatsApp у Telegram на Android? – ІНСТРУКЦІЯ

Як перенести історію чату з WhatsApp у Telegram для iPhone? – ІНСТРУКЦІЯ

Як змінити на Android обліковий запис Google за замовчуванням? – ІНСТРУКЦІЯ

Як дізнатися, які дані Google знає про Вас і видалити їх? – ІНСТРУКЦІЯ

Діяльність одного з найбільших у світі фішингових сервісів для атак на фінансові установи різних країн припинили правоохоронці. Від фішингових атак цього сервісу, який створив та адміністрував 39-річний мешканець Тернопільщини, постраждали 11 країн світу.

Досліднику у галузі кібербезпеки вдалося зламати внутрішні системи понад 35 найбільших компаній, серед яких були Microsoft, Apple, PayPal, Shopify, Netflix, Yelp, Tesla та Uber. У цьому фахівцеві допомогла нова атака на ланцюжок поставок софту.

Для обходу захисних поштових шлюзів і фільтрів автори адресних фішингових листів використовують новаторський спосіб приховування шкідливого вмісту сторінки. Теги JavaScript, впроваджувані в HTML-код, шифруються з використанням азбуки Морзе.

Нове сімейство програм-вимагачів під назвою Vovalex поширюється через піратський софт, замаскований під популярні утиліти для Windows – наприклад, CCleaner. Одна цей шифрувальник має певну особливість, що відрізняє його від інших “шкідників” подібного класу.

Поділитися
Exit mobile version