Як безпечно грати в онлайн-ігри? Поради користувачам

5 хв. читання

З  7,5 мільярдів усього населення планети майже 2,5 мільярдів регулярно грають в ігри. Такий ріст популярності пов’язаний з технологічним розвитком ігор, а також з інтерактивністю та широкими можливостями пошуку нових знайомств.

Індустрія ігор тільки розширюється, оскільки ігри стають все більш важливою частиною сфери розваг у всьому світі. Варто зазначити, що в 2018 році доходи ігрової індустрії перевищили навіть доходи світового кінопрокату, склавши близько 135 мільярдів доларів. Найбільший сегмент гравців складають користувачі смартфонів і планшетів, на другому та третьому місцях — ті, хто грає на ігрових консолях та ПК відповідно, повідомляє компанія ESET.

Більш того, ігрова індустрія стає більш привабливою і для кіберзлочинців. Серед причин, які цьому сприяють — постійне зростання кількості любителів ігор, широкий спектр методів монетизації атак та великі суми, які направлені в цю галузь.

gaming keyboard

З’являються повідомлення, що геймери стали жертвами атак зловмисників. Наприклад, шахраї можуть маскувати рекламне програмне забезпечення під легітимні додатки. Також існують випадки, коли зловмисники використовували уразливості в ігрових сервісах для здійснення фішинг-атак, які були спрямовані на викрадення банківських даних з облікових записів користувачів.

  • Використовуйте надійні ресурси для завантаження. Під час завантаження гри з неофіційного веб-сайту або форуму існує висока імовірність інфікування шкідливим програмним забезпеченням, тому краще використовувати лише перевірені ресурси.
  • Регулярно оновлюйте свої ігри. Як і будь-яке інше програмне забезпечення, ігри мають уразливості, якими можуть скористатися зловмисники. Для уникнення цього варто регулярно встановлювати актуальні оновлення.
  • Не публікуйте особисту інформацію. Якщо ви реєструєтесь на форумах для гравців, не варто публікувати реальну особисту інформацію. Для безпеки ваших конфіденційних даних використовуйте псевдоніми.
  • Використовуйте надійні паролі для ігрових платформ. Оскільки паролі часто є єдиним захистом облікових записів, які містять конфіденційну інформацію та банківські дані, важливо, аби комбінації для входу були складними та унікальними.
  • Не додавайте до списку друзів незнайомих людей. Не варто забувати, що заявки на додання у друзі можуть надсилати і зловмисники, які займаються викраденням криптовалюти, тролінгом або перепродажем ігрових ресурсів в реальному світі. Тому підтверджувати заявки слід лише від перевірених користувачів.
  • Не менш важливим інструментом для захисту залишається багаторівневе антивірусне програмне забезпечення. Під час використання сучасних ігор, які споживають велику кількість системних ресурсів пристрою, важливо аби програма для захисту не впливала на продуктивність пристрою та не заважала набридливими сповіщеннями чи спливаючими вікнами.

До речі, швидкий розвиток технологій сприяв тому, що тепер смартфони мають функціонал персонального комп’ютера. З їх допомогою можна спілкуватися в соцмережах, перевіряти пошту, здійснювати Інтернет-замовлення та розраховуватися онлайн. Водночас розширення функціональних можливостей призвело до зростання кількості випадків інфікування мобільних пристроїв шкідливими програмами. У цій статті Ви знайдете основні поради для захисту смартфона та конфіденційних даних на ньому.

Звернуть увагу, що дуже багато технологій, які розвиває Apple, насправді спочатку належали не їй, а якомусь дрібному стартапу. Вони просто вчасно знаходили потрібну ідею і поглинали компанію з перспективними напрацюваннями, які часто ставали новим трендом для галузі. Так було з Siri, Face ID, Animoji і багато чим ще. Але у функції ЕКГ в Apple Watch не менш цікава історія.

Читайте також: Злочинну групу, яка скуповувала клієнтські бази даних та у подальшому використовувала їх для виманювання коштів громадян методами психологіного впливу, викрила кіберполіція України.

Цікаво знати, що коли компанія-розробник програмного забезпечення Greenspector провела безліч тестів, включаючи тестування споживання мобільних даних, то перше місце дісталося не Google Chrome.

Твіттер забороняє файли анімованих зображень PNG (APNG) на своїй платформі після нападу на  Twitter-екаунт Фонду Епілепсії, коли  масово надсилалися анімовані зображення, які потенційно можуть спричинити напади епілепсії у світлочутливих людей.

20 тисяч серверів зламали кіберзлочинці шляхом цілеспрямованих атак на приватні оргнаізації та конкретних осіб. До складу злочинного угруповання входили троє українців та один іноземець. Усі вони були відомими учасниками хакерських форумів та здійснювали замовлення щодо зламу віддалених серверів, розташованих на території України, Європи та США.

Поділитися
Exit mobile version