Як додати винятки до режиму “Не турбувати” на Android

6 хв. читання

Хочете, щоб певні люди могли обходити режим “Не турбувати” на вашому телефоні Android? Це легко налаштувати. Ось що вам потрібно знати.

Функція “Не турбувати” є абсолютно необхідною для тих, кому потрібно бути на зв’язку протягом усього дня або в певний час. Ви точно не захочете чути дзвін телефону під час важливої зустрічі… особливо, якщо це сповіщення від вашого найкращого друга, який надсилає вам миле відео з котиком. Хоч як би спокусливо його не було переглядати, це може виявитися непродуктивним. Однак можуть бути певні контакти, які ви хочете мати можливість почути в будь-який момент.

Читайте також: 3 способи виявити шкідливий додаток на вашому смартфоні

Скажімо, у вас є друга половинка, і ви хочете бути впевненими, що ніколи не пропустите сповіщення від неї.

Або, можливо, це ваш бос, батьки, найкращий друг чи агент… Це досить важливі люди у вашому житті, і блокування їхнього зв’язку може спричинити безліч проблем.

Ви можете запитати: “Навіщо взагалі використовувати функцію “Не турбувати”?”.

Ну, просто бувають випадки, коли ви хочете, щоб вас турбували якомога менше. Це може бути особливо актуально, якщо на вас постійно обрушується потік сповіщень, і вам просто потрібно побути в офлайні деякий час.

Читайте також: “Не турбувати”: як обмежити сповіщення від програм на Windows 10?

У мене на телефоні встановлено правило, що як тільки я переступаю поріг свого будинку, вмикається функція “Не турбувати”, і мені не доводиться турбуватися про нескінченний потік сповіщень. Однак є люди, від яких я хочу почути повідомлення негайно. З цією метою я створив для них винятки, щоб їхні повідомлення обходили функцію “Не турбувати”.

Дозвольте мені показати вам, як це зробити.

Вся справа в розмовах із позначкою

Одне з обмежень полягає в тому, що ви не можете вибрати окремі контакти, щоб обійти функцію “Не турбувати”. Однак, ви можете вибрати розмови з позначкою або Пріоритетні. Відмічені контакти – це ті контакти, які ви позначили зірочкою, а Пріоритетні виклики – це ті виклики (з Повідомлень Android), які ви додали до списку пріоритетних.

Читайте також: Як налаштувати режим “Не турбувати” на телефонах Samsung Galaxy?

Якщо ви ще не додали контакти до обраних або не увімкнули певні розмови як Пріоритетні, я раджу вам зробити це до того, як ви спробуєте увімкнути контакт через режим “Не турбувати” (DND). Якщо у вас є лише один контакт, який ви хочете дозволити через DND, вам потрібно лише додати його як Пріоритетну розмову або Обраний контакт.

Як дозволити певним користувачам обходити функцію “Не турбувати”

Що вам знадобиться: Єдине, що вам знадобиться – це пристрій Android з операційною системою принаймні версії 11, яка охоплює більшість телефонів Android, випущених за останні кілька років. Це все. Зробимо кілька винятків.

1. Відкрийте налаштування “Не турбувати

Відкрийте програму “Налаштування Android” з Панелі додатків або за допомогою значка шестерні. Відкривши його, перейдіть до Сповіщення > Не турбувати. У цьому вікні натисніть Люди.

У вікні налаштувань “Не турбувати” з’явиться елемент “Люди”. Ви можете налаштувати, які люди можуть обходити DND, лише одним дотиком. Знімок екрана від Jack Wallen/ZDNET

2. Налаштування повідомлень

Спершу ми налаштуємо повідомлення. У вікні Люди торкніться пункту Повідомлення. Після цього ви побачите п’ять варіантів: Обрані контакти, Контакти, Пріоритетні розмови, Будь-хто і Ніхто.

Читайте також: Як налаштувати автовідповідь у режимі “Не турбувати” на iPhone?

Припустимо, ви додали всі необхідні контакти до “Обраних” і хочете дозволити всім цим людям обходити DND. Для цього встановіть прапорець біля позначки “Обрані”, і все буде готово.

dnd2
Налаштування обходу DND для повідомлень. Ви можете налаштувати п’ять різних варіантів обходу DND. Знімок екрана від Jack Wallen/ZDNET

3. Налаштування дзвінків

Налаштування телефонних дзвінків через функцію “Не турбувати” подібне до налаштування повідомлень. Поверніться до вікна Люди і торкніться Дзвінки. У вікні, що з’явиться, торкніться Відмічені контакти, щоб дозволити людям, яких ви відмітили, телефонувати вам, коли увімкнено функцію “Не турбувати”.

Налаштування викликів для обходу DND. У вас є лише чотири варіанти дзвінків, які обходять функцію “Не турбувати”. Знімок екрана від Jack Wallen/ZDNET

Після того, як ви подбаєте про ці дві опції, всі, кого ви додали, зможуть обійти функцію “Не турбувати” в Android.

Читайте також: 5 швидких порад щодо покращення безпеки телефону Android прямо зараз

Єдине, що мене не влаштовує, це те, що я хотів би мати можливість встановлювати конкретні контакти для цього, а не покладатися на обрані або пріоритетні розмови. Якщо Google прислухається, це було б гарним доповненням до Android 14.

Джерело: ZDNET

Поділитися
Exit mobile version