Не хочете, щоб Ваші повідомлення у Signal залишалися у когось на смартфоні? Ви можете налаштувати функцію зникаючих повідомлень, щоб автоматично видаляти всі повідомлення в чаті через певний час.

Функція “Зникнення повідомлень” працює для кожного чату – як для приватних чатів, так і для груп. Ви можете вибирати між секундними та тижневими часовими рамками. Додаток відображає візуальний таймер поруч із повідомленнями, що зникають.

Зникаючі повідомлення не є надійною функцією конфіденційності. Користувачі все ще можуть пересилати повідомлення, робити знімки екрана та навіть зберігати спільний файл у стрічці своєї камери, перш ніж його видалити. Signal має спеціальну функцію для надсилання саморуйнівних фотографій та відео. Їх неможливо зберегти, а зникають вони одразу після одного перегляду.

Як увімкнути функцію зникаючих повідомлень?

Функцію “Зникнення повідомлень” потрібно вмикати окремо для кожного чату. Для iPhone та Android кроки відрізняються.

Для Android:

1. Відкрийте розмову, для якої потрібно активувати функцію зникаючих повідомлень, а потім торкніться значка меню з трьома крапками на верхній панелі інструментів.

2. Тут виберіть функцію “Зникнення повідомлень”.

3. Виберіть часові рамки та натисніть кнопку “ОК”.

4. Ви побачите деталі таймера на верхній панелі інструментів.

Для iPhone:

Якщо Ви користуєтеся iPhone, торкніться імені профілю контакту в режимі розмови.

Далі торкніться перемикача біля функції “Зникаючі повідомлення”.

Під назвою об’єкта Ви побачите повзунок. Ви можете посунути його вліво та вправо, щоб збільшити або зменшити таймер.

При активованій функції будь-яке повідомлення, яке Ви надсилаєте (включаючи фотографії та відео), зникне з чату після закінчення таймера. Кожне повідомлення відображатиме власний таймер у чаті.

Якщо Ви хочете відключити функцію зникаючих повідомлень, торкніться профілю контакту вгорі бесіди та вимкніть функцію “Зникаючі повідомлення”.

Як надсилати зникаючі фотографії та відео?

Signal має окрему функцію, яка дозволяє надсилати зникаючі фотографії та відео будь-кому в додатку. Це може бути в будь-якій розмові або групі, навіть якщо у Вас не увімкнена функція “Зникаючі повідомлення”.

 

1. Для цього відкрийте бесіду в Signal і торкніться кнопки “+” (на Android Ви знайдете її праворуч на панелі інструментів).

2. Звідси Ви можете скористатися камерою, щоб зробити знімок, або вибрати одну з бібліотеки.

3. Торкніться піктограми нескінченності в нижньому лівому куті.

4. Вона перетвориться на піктограму “1X”. Це означає, що фотографію чи відео можна переглядати лише один раз (і ви можете надіслати лише один файл у цьому режимі). Потім натисніть кнопку відправки.

5. Медіа відображатимуться у чаті без попереднього перегляду. Одержувач зможе торкнутися носія, щоб переглянути його. Як тільки він закриє його, медіа-файл зникне назавжди.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Signal чи Telegram: який додаток кращий для чату?

Топ-7 альтернативних месенджерів на заміну WhatsApp

Як перевірити швидкість з’єднання на Вашому комп’ютері? ІНСТРУКЦІЯ

Обережно, фальшивка! Популярні схеми шахрайства з вакциною від COVID-19

Як перейти на приватну пошукову систему DuckDuckGo? – ІНСТРУКЦІЯ

Як позбутися WhatsApp на Android та iOS? – ІНСТРУКЦІЯ

Як анонімно користуватися Signal або Telegram? ПОРАДИ

Нагадаємо, сінгапурська технологічна компанія Smart Media4U Technology заявила про виправлення уразливостей у додатку SHAREit, які могли дозволити зловмисникам віддалено виконувати довільний код на пристроях користувачів. Помилки безпеки впливають на додаток компанії SHAREit для Android, додаток, який завантажили понад 1 мільярд разів.

Дослідники з компанії Red Canary знайшли нову шкідливу програму, розроблену для атак на комп’ютери Apple MacВін отримав назву Silver Sparrow і вже встиг заразити приблизно 30 тис. пристроїв у 153 країнах світу, включаючи США, Великобританію, Канаду, Францію і Німеччину.

Також фахівці у галузі кібербезпеки виявили новий метод атаки, що дозволяє зловмисникам “обдурити” термінал для оплати (POS-термінал) і змусити його думати, що безконтактна картка Mastercard насправді є картою Visa.

Як стало відомо, минулими вихідними стався витік діалогів деяких користувачів Clubhouse. Компанія запевнила, що заблокувала хакера і вживає додаткових заходів безпеки, але розраховувати на приватність і захищеність розмов в соцмережі не варто, попередили експерти.

До речі, нещодавно виявлена ​​фішингова кампанія відзначилася цікавим підходом до крадіжки облікових даних жертви: зловмисники використовують API популярного месенджера Telegram для створення шкідливих доменів.