Як очистити “приховану карту” на iPhone

1 хв. читання
A customer tries an Apple Inc. iPhone 7 at KT Corp.'s Olleh Square flagship store in Seoul, South Korea, on Friday, Oct. 21, 2016. Samsung Electronics Co. will be without its highest-end Galaxy Note 7 smartphone that was supposed to compete against Apple's iPhones and other premium devices during the holiday shopping season. Photographer: SeongJoon Cho/Bloomberg via Getty Images

У iPhone є своєрідна карта з відміченими місцями, в яких його власник буває найчастіше. Як запевняють у Apple, ці дані зберігаються виключно на смартфоні і можуть бути використанні, наприклад, такими сервісами, як служба таксі. Однак, якщо ви не у захваті від того, що за вами слідкують, радимо знайти цю «приховану карту».

Відкрийте «Налаштування» та перейдіть до вкладки «Приватність».

IMG 6639

Далі – відкрийте «Служби локації».

Тут можна побачити, чи ввімкненна дана служба, яка визначає ваше приблизне місцезнаходження. Після цього в «Службах локації» відкрийте «Системні служби».

Далі – перевірте, чи ввімкнено «Часті адреси».

Якщо так, то це означає, що ви дозволяєте вашому iPhone вивчати місця, в яких буваєте найчастіше. Пояснюють це необхідністю надавати корисну для користувача інформацію – у Картах та Календарі, наприклад. Можна заборонити вашому iPhone збирати таку інформацію.

Натиснувши на вказану місцевість (у нашому випадку це Київ), можна нарешті переглянути «приховану карту», на якій iPhone фіксував місця, в яких ви побували.

Якщо натиснути на місцевість, наприклад, вулицю, відкриється вкладка з часом, яка покаже, коли саме ви там були.

Історію відвіданих місць можна очистити, натиснувши на відповідну опцію в «Частих адресах».

Поділитися
Exit mobile version