Як прослідкувати доставку email та захистити власну пошту від відстежування?

3 хв. читання

Чи знаєте Ви про існування спеціального сервісу під назвою Streak, який відстежує електронну пошту та дозволяє Вам дізнаватися, переглянули Ваш електронний лист чи ні? Навіть більше, Streak показує, о котрій годині і на якому пристрої було відкрито і прочитано, відправлений Вами email, пише AndroIdinsider.

Подібний інструмент може бути зручний, наприклад, для піарників брендів, коли вони відправляють запрошення на свої заходи і хочуть переконатися, що журналісти отримали їх. Якщо ж лист не було прочитано, ймовірно, він потрапив у спам, і тоді його можна відправити повторно, відкоригувавши деякі дані або зв’язатися з одержувачем інакшим способом.

Однак факт стеження за Вами може хвилювати не на стільки сильно, як те, що Вас про це ніхто не попереджав. І для такого випадку є спеціальна утиліта. Якщо маєте відчуття, що за Вами ведеться стеження засобами електронної пошти, пропонуємо скористатися розширенням для браузера Ugly Email. Ugly Email – це розширення для браузерів Chrome і Firefox, яке допоможе зрозуміти, хто відстежує Вашу активність у пошті.

mail android

Після встановлення Ugly Email буде показувати значок у вигляді ока поруч з будь-якими електронними листами, які використовують програмне забезпечення для відстежування. Розширення також блокує можливість відстежування Вашої активності, завдяки чому Ви зможете дізнатися, коли хтось захоче за Вами простежити, але такої можливості у нього вже не буде.

Окрім всіх інших, стежити за Вами також можуть і спеціальні організації, які займаються рекламою товарів, але тут палиця з двох кінців. З одного боку, надавати рекламодавцям таку можливість не потрібно. З іншого боку, якщо Ви використовуєте розширення на зразок Ugly Email, будьте готові отримувати листи від рекламодавців, які будуть для Вас зовсім неактуальними.

Кожен великий бізнес використовує ESP (Сервіс Електронної Пошти), і якщо ваші улюблені бренди не зможуть відстежувати Вас, то вони не зможуть персоналізувати свої листи. Багато споживачів стверджують, що вони ненавидять, коли їх відстежують, але більше за все вони ненавидять те, що бренд навіть не може розпізнати основні демографічні дані, такі як Ваш вік, місце розташування, стать, день народження, розмір сорочки, рівень лояльності тощо, і намагається продати їм те, що не має взагалі стосунку до їхніх інтересів.

Cybercalm неодноразово писав про безпеку користування поштовими сервісами. Однак надійність захисту email залежить не лише від складності та унікальності пароля до облікового запису.

Нагадаємо, величезну базу даних із майже 773 мільйонами унікальними адресами електронної пошти та понад 21,2 мільйона паролів “злили” у Мережу хакери.

Перевірити, чи не потрапив Ваш екаунт до витоків баз даних із паролями під назвою “Collection #1” можна на сайті haveibeenpwned.com.

Поділитися
Exit mobile version