Як швидко зарядити смартфон? ПОРАДИ

8 хв. читання

Навіть телефони Android з найкращим часом автономної роботи ледь працюють два дні. Коли Ваш телефон мертвий, Ви не хочете чекати вічно, щоб поповнити його. Ось як зарядити телефони найшвидшим способом.

Вимкніть телефон

Один простий прийом, про який Ви, можливо, ніколи не замислювалися, – це просто вимкнути телефон, поки він заряджається. Зменшивши кількість завдань, які Ваш телефон виконує одночасно, Ви дозволите швидше заряджатися.

Іншими словами: коли Ви вимикаєте телефон під час заряджання, вся потужність може переходити безпосередньо на зарядку, а не використовується для живлення телефону та заряджання одночасно.

Підключіть до розетки

Використання порту USB на ноутбуці або настільному комп’ютері може заряджати Ваш телефон, але часто це робиться набагато повільніше.

Насправді, якщо Ви використовуєте USB-порт на комп’ютері, Ви можете навіть побачити сповіщення із написом “Пристрій повільно заряджається”. Якщо Ви хочете максимізувати потенціал вихідної потужності зарядного кабелю, настінна розетка завжди буде швидшим варіантом.

smart comp scaled

Не використовуйте бездротову зарядку

Бездротові зарядні пристрої дуже зручні, і вони чудово підходять для нічної зарядки, але вони не пропонують найшвидших швидкостей. Це тому, що вони набагато менш ефективні, ніж зарядні пристрої, які заряджаються кабелем.

Що робить бездротову зарядку повільнішою, це енергія, яка втрачається від нагрівання. Цей метод не тільки повільніший, але також використовує більше електроенергії.

Це може не мати для Вас значення, коли Ваш телефон лежить на тумбочці протягом восьми годин, але це не дуже зручно для швидкої зарядки в середині дня. Також є швидші бездротові зарядні пристрої , але пошук такого, який підтримує Ваш пристрій, це вже інша історія.

Що таке швидка зарядка і як це працює?

Мабуть, найбільшим ключем до досягнення найвищої швидкості зарядки є використання кабелю швидкого заряджання та адаптера, що підтримуються Вашим телефоном. Існує кілька різних стандартів швидкої зарядки, на які слід звертати увагу, коли мова йде про пристрої Android.

Швидка зарядка Qualcomm

Qualcomm Quick Charge – це фірмовий стандарт зарядки, який можна знайти у багатьох смартфонах Android. Протягом багатьох років було кілька версій Quick Charge, включаючи Quick Charge 5, яка була оголошена в липні 2020 року.

Кожна версія Quick Charge має різні вимоги та можливості зарядки. Багато телефонів оснащені кабелями та адаптерами, які максимально збільшують потенціал їх швидкої зарядки.

Адаптивна швидка зарядка Samsung

Адаптивна швидка зарядка – це стандарт швидкої зарядки Samsung, заснований на швидкій зарядці Qualcomm. Це означає, що кабель швидкої зарядки працюватиме з пристроєм, що підтримує адаптивну швидку зарядку, і навпаки.

Як і при швидкій зарядці, існує кілька видів адаптивного швидкого заряджання. Samsung зазвичай включає кабелі, які підтримують швидку зарядку, у комплекті з телефонами, але Вам доведеться купувати їх окремо для деяких нових, більш швидких способів.

OnePlus Dash Charge

Dash Charge – це ще один фірмовий стандарт, також відомий як Oppo VOOC або Dart Charge. Важливо знати про ці стандарти, це те, що вони не сумісні з Qualcomm Quick Charge.

Як і в інших стандартах, існує кілька версій Dash Charge. Щоб отримати максимальну віддачу від можливості заряджання пристрою, скористайтеся кабелем, що додається, або знайдіть, яка у вас версія.

Живлення через USB

USB Power Delivery (USB-PD) – це стандарт швидкої зарядки, який можна знайти як на смартфонах, так і на ноутбуках. Він не такий популярний, як Qualcomm Quick Charge, але в ньому є деякі переваги.

По-перше, USB-PD працює лише з кабелями USB Type-C . Це означає, що можна отримати кабель, який може швидко зарядити Ваш ноутбук та смартфон Android. Смартфони Google Pixel використовують стандарт USB-PD, а також підтримують пристрої Samsung Galaxy.

Як перевірити, який стандарт швидкої зарядки використовувати

Як Ви можете знайти стандарт, який підтримує Ваш пристрій, і зарядні кабелі, які Ви повинні використовувати?

Ось хороша новина: Вам насправді не доведеться турбуватися про вибір неправильного стандарту, принаймні з точки зору пошкодження телефону. Підключення кабелю з несумісним стандартом не підірве Ваш телефон. Ці пристрої мають запобіжні заходи, щоб забезпечити безпечну зарядку.

З огляду на це, Вам потрібен правильний кабель, якщо Ви хочете зарядити свій пристрій Android якомога швидше. Хорошим правилом є просто використання кабелю, що входить до комплекту пристрою. Якщо Ви бачите повідомлення на екрані блокування або сповіщення із написом “Швидка зарядка”, все готово.

Деякі новіші пристрої Android, включаючи деякі від Samsung, не постачаються із швидкими зарядними пристроями. У цих ситуаціях Вам захочеться знайти сумісні кабелі та зарядні пристрої.

Наприклад, якщо у Вас телефон Samsung, Ви можете зайти в Інтернет-магазин компанії та вибрати свій пристрій у меню. Тоді Ви можете легко знайти точний адаптивний швидкий зарядний пристрій, який можна використовувати для Вашого конкретного телефону.

Те саме стосується будь-якого пристрою Android. Зайдіть на веб-сайт виробника та знайдіть аксесуари, спеціально перераховані як сумісні з Вашим телефоном.

Однак, якщо Ви купуєте у посередників, Вам слід бути обережнішими. Скажімо, Ви хочете знайти більш дешевий варіант для настільного зарядного пристрою від Samsung потужністю 45 Вт. “Ось зарядний пристрій від Anker, який також є потужністю 45 Вт і в якому конкретно сказано “сумісність із Samsung Super Fast Charging”. Це те, що Ви хочете побачити.

Мораль історії тут полягає у проведенні простих досліджень перед придбанням зарядного пристрою. Можливо, у Вас вже є те, що Вам потрібно, а якщо цього немає, обов’язково ознайомтесь із веб-сайтом виробника перед покупкою.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як завантажити дані Google Maps? ІНСТРУКЦІЯ

Психічне здоров’я у дітей від соцмереж і смартфонів не страждає – ДОСЛІДЖЕННЯ

Як створити надійний пароль? ПОРАДИ

Як вберегти свої банківські рахунки від кіберзлочинців? ПОРАДИ

Що таке FLoC Google і як він буде відстежувати Вас в Інтернеті?

До речі, пандемія спричинила нову хвилю цифрової трансформації у всьому світі. І державні установи не залишилися осторонь цього процесу. Завдяки розширенню цифрової інфраструктури, зокрема створенню нових додатків та сервісів, віддалених робочих місць та переходу в хмарне середовище, кількість потенційних векторів атак збільшилася.

Також повністю модульний ноутбук з ОС Windows від Framework тепер готовий до попереднього замовлення за базовою ціною у $999. Клієнти можуть розміщувати замовлення на веб-сайті Framework. 13,5-дюймовий ноутбук складається повністю з модульних деталей, включаючи материнську плату, яку ви можете легко поміняти та замінити.

Кілька редакцій Windows 10 версій 1803, 1809 та 1909 досягли кінця обслуговування (EOS), починаючи з травня , про що Microsoft нагадала нещодавно. Пристрої з випусками Windows 10, які досягли EoS, більше не отримуватимуть технічну підтримку, а також щомісячні виправлення помилок та безпеки, щоб захистити їх від останніх виявлених загроз безпеки.

Окрім цього, після вступу в силу нової політики Google в описі додатків з’явиться додатковий розділ з інформацією про те, до яких даними має доступ продукт. У розробників буде можливість розповісти користувачам про те, для чого додаткам потрібен доступ до тих або інших даних і як їх обробка впливає на загальну функціональність.

Поділитися
Exit mobile version