Як вручну виправити проблему з втраченими паролями у Firefox? – ІНСТРУКЦІЯ

3 хв. читання

Mozilla Firefox, як і будь-який інший сучасний браузер, підтримує можливість збереження даних аутентифікації для спрощення процесу входу в екаунти на сайтах. Замість того, щоб вводити паролі кожен раз вручну, Firefox автоматично підставляє пароль за необхідності. Та тепер у  Firefox з’явилася проблема з антивірусними програмами Avast і AVG. Програми безпеки ушкоджують файл logins.json, і Firefox не може його більше прочитати.

Хороші новини полягають в тому, що паролі зберігаються, і користувачі зможуть відновити їх на своїх пристроях. Однак це тільки тимчасове рішення, і файли будуть знову пошкоджуватися, поки Avast не випустить оновлення для своїх продуктів, що виправляє цю проблему.

Отже, як виправити проблему зі стороннім програмним забезпеченням, яке пошкоджує файл з логінами і паролями у браузері Firefox.

  1. Запустіть Firefox.
  2. Відкрийте сторінку about:support – для скопіюйте назву, вставте в адресний рядок браузера і натисніть клавішу Enter.
    firefox 11
  3. Натисніть на кнопку “Відкрити теку” в рядку “Тека профілю”.

  4. Закрийте Firefox.
  5. Знайдіть файл під назвою logins.json.corrupt.
  6. Перейменуйте його в logins.json для виправлення проблеми.

  7. Запустіть Firefox – паролі знову доступні.

Ще один варіант виправлення проблеми – додати папку Firefox або файл logins.json до виключень антивірусного сканера. Крім того, користувачі можуть почекати офіційний патч від AVG/Avast або тимчасово видалити антивірусне ПЗ.

До речі, Microsoft планує інтегрувати підсистему Windows для Linux 2 у весняне оновлення функцій 2020 року – Windows 20H1. Нова версія постачається з повноцінним ядром Linux і змінює спосіб взаємодії бінарних файлів з Windows і обладнанням комп’ютера.

Нагадаємо, кілька днів тому з офіційного екаунту технічної підтримки Samsung у Twitter надійшло повідомлення щодо обов’язкової ручної антивірусної перевірки телевізорів, підключених до Wi-Fi мережі.

Також засновник компанії Nitro-Team і фахівець з кібербезпеки з Казахстану Батиржан Тютеєв запустив Telegram-бота, за допомогою якого користувач може перевірити, чи витікали паролі від його електронної пошти до будь-яких баз. За даними творця бота, за годину ним встигли скористатися 10 тисяч осіб.

Окрім цього, працівники кіберполіції викрили двох 33-річних чоловіків, причетних до викрадення майже 420 тисяч гривень з рахунку одного з мешканці Київщини. Знаючи про вразливості онлайн-ресурсу потерпілого, зловмисник використав їх для викрадення коштів.

Поділитися
Exit mobile version