Американські компанії просять уряд послабити санкції щодо Huawei

3 хв. читання
huawei poland

Американські виробники чипів, які постачають свою продукцію компанії Huawei, в тому числі Qualcomm і Intel, домагаються від уряду США ослаблення санкцій щодо китайської компанії. Їхня мета – є не допомога Huawei, а убезпечення себе від можливих збитків.

За даними Reuters, наприкінці травня відбулася зустріч керівників компаній Intel і Xilinx і представників Міністерства торгівлі США. Метою зустрічі стало обговорення подальших дій у відповідь на санкції, введені відносно Huawei.

Відразу чотири джерела повідомили Reuters, що тиск на уряд також здійснює Qualcomm.

Американські виробники запевняють уряд в тому, що підрозділи китайської компанії, що займаються виробництвом смартфонів і серверів, використовують широкодоступні деталі і на відміну від обладнання для мереж 5G навряд чи можуть представляти загрозу нацбезпеці.

У 2018 році Huawei витратила на закупівлю компонентів для своєї продукції близько $70 млрд, з них $11 млрд отримали американські компанії, в тому числі Qualcomm, Intel і Micron Technology. Не дивно, що Qualcomm домагається права продовжувати продавати Huawei компоненти для споживчої електроніки на зразок смартфонів і смарт-годинників.

Асоціація виробників напівпровідників (Semiconductor Industry Association, SIA) навіть домовилася про консультації з урядом США, для того щоб від імені компаній інформувати чиновників про вплив заборони на їх діяльність.

“Заборона не повинна поширюватися на технології, що не мають відношення до національної безпеки. І ми передали цю концепцію уряду”, – повідомив віце-президент SIA Джиммі Гудріч (Jimmy Goodrich).

До речі, Microsoft планує інтегрувати підсистему Windows для Linux 2 у весняне оновлення функцій 2020 року – Windows 20H1. Нова версія постачається з повноцінним ядром Linux і змінює спосіб взаємодії бінарних файлів з Windows і обладнанням комп’ютера.

Нагадаємо, кілька днів тому з офіційного екаунту технічної підтримки Samsung у Twitter надійшло повідомлення щодо обов’язкової ручної антивірусної перевірки телевізорів, підключених до Wi-Fi мережі.

Також засновник компанії Nitro-Team і фахівець з кібербезпеки з Казахстану Батиржан Тютеєв запустив Telegram-бота, за допомогою якого користувач може перевірити, чи витікали паролі від його електронної пошти до будь-яких баз. За даними творця бота, за годину ним встигли скористатися 10 тисяч осіб.

Окрім цього, працівники кіберполіції викрили двох 33-річних чоловіків, причетних до викрадення майже 420 тисяч гривень з рахунку одного з мешканці Київщини. Знаючи про вразливості онлайн-ресурсу потерпілого, зловмисник використав їх для викрадення коштів.

Поділитися
Exit mobile version