Як встановити ліміт використання трафіку на Windows 10? – ІНСТРУКЦІЯ

3 хв. читання

Серед користувачів Windows 10 є багато тих, хто використовують з’єднання з Інтернетом згідно з тарифом, адже зацікавлені в обмеженні споживання даних комп’ютером або планшетом. У цій інструкції йде мова про те, як встановити, змінити і видалити ліміт трафіку засобами системи.

1. Обмеження споживання трафіку системою і додатками задається в панелі “Параметри” → “Мережа та Інтернет” → “Використання даних”. З пошуку на панелі завдань перейти одразу в потрібний розділ параметрів допоможе запит “Параметри використання даних”.

win12

2. На сторінці Використання даних потрібно вибрати мережеве з’єднання, для якого потрібно задати ліміт споживання трафіку в списку, що випаде, під назвою “Показати параметри для”.

3. Кліком на кнопці “Встановити ліміт” викличте вікно налаштування ліміту трафіку. Ліміт може бути щомісячним, разовим або без обмежень. У першому випадку користувачеві пропонують вказати дату відліку споживання трафіку, задати його ліміт та одиниці виміру, у другому – замість дати відліку вказати тривалість дії пакета даних в днях, в третьому – вибрати тільки дату відліку. Зміни будуть застосовані після натискання на кнопки “Зберегти”.

4. Для зміни ліміту, встановленого раніше, достатньо скористатися кнопкою “Змінити ліміт” і задати нові параметри у тому ж вікні “Встановити ліміт трафіку”. Після установки або зміни ліміту стежити за його витратою можна за допомогою наочних індикаторів, що вказують на обсяг спожитого і доступного трафіку в блоці “Ліміт трафіку”.

5. Видалити встановлені обмеження допоможе кнопка з “Видалити ліміт”. Ця операція вимагає підтвердження, щоб уникнути випадкового видалення налаштувань.

6. Зверніть увагу на те, що при використанні ліміту трафіку, нова опція стає доступна і для інструменту “Фонова передача даних”. Обмежувати фонову передачу даних системою і додатками Microsoft Store можна буде, як тільки буде витрачено 90% ліміту, що зручніше категоричних опцій “Завжди” або “Ніколи”, які пропонують за замовчуванням.

До речі, баги і помилки властиві будь-якій операційній системі, і лагодять їх розробники, на жаль, не завжди відразу. Якщо Ви зіткнулися на Android із проблемою підключення до мережі, то з цією проблемою Вам допоможе ця стаття.

Нагадаємо, версія Microsoft Edge, встановлена в Windows 10, відправляє повну URL-адресу сайтів, які відвідує користувач, компанії Microsoft. Ці дані містять не тільки інформацію про сторінку, а й ідентифікатор безпеки.

Також незабаром вийде на ринок Windows 11, і стане вона новою найкращою в світі ОС для електронних пристроїв, стверджують розробники.

Стало відомо, що компанія “Viber”, яка володіє однойменним месенджером, планує відкрити в Україні офіс і набирає штат працівників.

Окрім цього, навіть правоохоронні органи втратять можливість прослуховувати мобільні пристрої з запуском технологій 5G.

 

Поділитися
Exit mobile version