Як встановити на смартфон Android Q? – ІНСТРУКЦІЯ

4 хв. читання

Google офіційно випустила першу бета-версію Android Q. Звичайно, ще далеко до фінального продукту, але тим не менш багато користувачів вже зараз хотіли б на власні очі побачити те, що їх чекає в майбутньому глобальному оновленні. Якщо Ви власник гаджета з лінійки Google Pixel, то Вам пощастило. Як встановити Android Q практично на будь-який “піксельний” смартфон, пише AndroIdinsider.

Варто відразу зауважити, що це лише перша збірка бета-версії, і якщо Ви захочете її поставити, робіть це на свій власний страх і ризик. Якщо Ви дещо побоюєтеся або не володієте достатнім рівнем підготовки, краще почекайте релізу повноцінної версії або хоча б другої версії. Наступний реліз стане доступним не лише на Google Pixel, але і на смартфонах від Samsung, OnePlus, Huawei, Xiaomi, Sony, LG і інших виробників.

AndroidQ

Список смартфонів, які на даний момент мають можливість установки бета-версії Android Q:

  • Pixel
  • Pixel XL
  • Pixel 2
  • Pixel 2XL
  • Pixel 3
  • Pixel 3XL

Як завантажити і встановити Android Q beta

Насамперед Вам потрібно встановити драйвер ADB на ваш ПК з Windows (Mac OS не підтримується). Після цього завантажте Android Q OTA за цим посиланням. Не помиліться з вибором версії для вашого смартфона на цьому етапі. Однак для встановлення ОТА потрібно увійти в режим відновлення (recovery mode). Для цього вам потрібно виконати наступне:

  1. Вимкніть смартфон.
  2. Як тільки екран стане чорним, почекайте 5-6 секунд.
  3. Перезавантажитеся в режим fastboot. Для цього натисніть і утримуйте кнопку живлення і клавішу зменшення гучності, поки не побачите, що екран запрацював. Ви повинні побачити зеленого робота. Це і є режим fastboot.
  4. Натискайте клавіші збільшити або зменшити гучність, щоб дістатися до пункту “recovery mode”.
  5. Натисніть кнопку живлення, щоб завантажитися в recovery mode.
    Ви побачите “мертвого” зеленого робота на екрані з червоним знаком оклику. Не лякайтесь. Так і має бути.
  6. Натисніть кнопку живлення і декілька разів натисніть додавання гучності (саме в цьому порядку). Тепер пристрій знаходиться в recovery mode.
  7. Використовуйте клавіші регулювання гучності для того, щоб дістатися до пункту “Apply update from ADB” і натисніть кнопку живлення, щоб вибрати його.
  8. Підключіть смартфон до ПК з ОС Windows.
  9. Відкрийте командний рядок (cmd) з папки, в якій знаходиться файл оновлення.

Тепер Ви готові завантажити файл бета-версії Android Q на свій телефон. Введіть наступну команду в командному рядку:
adb sideload ota-package-file-name

Приклад: для Pixel 2 ім’я буде walleye, відповідно, команда виглядає так:
adb sideload walleye-ota-qpp1.190205.018.b4-2033074e.zip

Процес встановлення бета-версії повинен запуститися. Після його закінчення на екрані смартфона знову побачите recovery mode. Просто вибирайте пункт “Reboot system now” для того, щоб перезавантажити смартфон у звичайному режимі. Після запуску Ваш гаджет вже буде працювати під управлінням Android Q beta.

З виходом Android Q Beta 1 стали відомі і ті нововведення, які Google підготувала для нової версії своєї мобільної операційної системи. Велика частина з них має бути присутня і у фінальній версії системи, однак щось може і зникнути після бета-тестування.

До речі, більшість антивірусних програм для Android, розміщених в Google Play, даремно витратять Ваш час і гроші. А деякі навіть сприятимуть ймовірному зараженню Вашого смартфона шкідливими програмами. Так заявили дослідники AV-Comparatives.

Також фахівець із кібербезпеки Лукас Стефанко вчергове виявив у офіційному магазині Google Play Маркет 19 шкідливих додатків. GPS-застосунки, які містять трояни, користувачі завантажили більше 50 мільйонів разів.

У додатку SHAREit для Android виправлені дві серйозні уразливості, що дозволяють викрадати файли з чужих пристроїв. Завдяки їм, зловмисник може обійти реалізований в додатку механізм аутентифікації пристрою та завантажувати зі смартфона жертви довільні файли та інші дані, такі як токени Facebook і файли cookie.

Поділитися
Exit mobile version