Нова Android дозволить користувачеві самому визначати, коли додаткам збирати його дані

2 хв. читання

З виходом Android Q у користувачів з’явиться можливість вибирати, коли дозволяти програмам відстежувати місцерозташування. Про це йдеться у блозі розробників Android.

З одного боку, додатки, які визначають геолокацію є надзвичайно зручними. Навігатори вказують шлях, карти з найближчими кафе, фітнес-трекери – все це істотно робить життя простішим. Однак з іншого боку, подібні додатки часто вразливі до кібератак і можуть розкривати дані про місцезнаходження користувача третім сторонам.

Кращим способом убезпечити себе від потенційних загроз є обмеження збору додатками геолокаційні даних. Проте, до недавнього часу у власників Android-пристроїв було тільки два варіанти вибору – дозволити додаткам відстежувати місце розташування постійно, або відключити геолокацію повністю.

huawei mate 1

Нова опція з’явиться з виходом Android Q. Користувачі зможуть дозволяти додаткам збирати дані про місцезнаходження тільки під час використання, але не в фоновому режимі.

Команда Google Android вирішила виправити цю проблему і надати користувачам більш широкий вибір опцій. Незабаром розробники додатків зможуть пропонувати користувачам три варіанти – відключити геолокацію повністю, дозволити програмі збирати дані про місцезнаходження постійно і дозволити програмі збирати дані про місцезнаходження тільки під час його використання.

Нагадаємо, Google представила нову версію своєї мобільної платформи, яка на поточний момент отримала назву Android Q. Разом з офіційним анонсом була випущена і перша бета-версія нової версії Android, яка поки що доступна лише користувачам смартфонів Google Pixel, до того ж усіх поколінь

Першими Android Q зможуть протестувати власники апаратів Huawei, HTC, Samsung, Poco і LG, які мають досить велику аудиторію, а значить, зможуть надати значну допомогу в пошуку багів.

Також у Google Play з’явилася велика кількість додатків, які обіцяють оновлення до актуальних версій Android навіть для безнадійно застарілих смартфонів. Однак усі вони – фальшивка.

Поділитися
Exit mobile version