З’явилася можливість завантажити ISO будь-якої версії Windows 10

3 хв. читання

У Мережі з’явився новий скрипт, який полегшує створення ISO практично для будь-якої версії Windows 10 – від Windows 10 1507 до Windows 10 20H2.

Пакетний файл (batch) буде корисний всім, хто хоче зробити нове встановлення операційної системи. Як відомо, ISO є посекторною копією DVD, яку можна пропалити (записати) на диск. Цей формат дозволяє створити диск із операційною системою, який в подальшому можна використовувати для установки ОС.

А тепер на допомогу користувачам з’явився ще й новий скрипт під назвою “Universal MCT wrapper”, завдяки якому можна скачати Media Creation Tool для будь-якої версії Windows 10.

ISO

Щоб скористатися корисним інструментом, потрібно завантажити batch-файл і запустити його. Ви повинні побачити діалогове вікно, що дозволяє вибрати версію операційної системи. Після цього для створення ISO-образу потрібно виконати наступні кроки:

  • Прийняти угоду користувача.
  • Вибрати пункт “Create installation media for another PC” і натиснути “Далі”.
  • Вибрати версію Windows.
  • Вибрати “файл ISO” для створення цього формату.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

У Zoom нарешті доступне наскрізне шифрування: як увімкнути його на своєму пристрої?

Фішингові листи: розпізнаємо шахрайство на реальному прикладі

Як зупинити отримання SMS на свій смартфон із розсилкою від торгових мереж?

Як виміряти рівень кисню у крові за допомогою Apple Watch? – ІНСТРУКЦІЯ

Як увімкнути нову функцію відстеження миття рук на Apple Watch? – ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, компанія Google випустила чергові патчі для Android, загалом усунувши понад 30 уразливостей. Найсерйознішою з нових проблем, згідно з бюлетенем, є можливість віддаленого виконання коду (RCE), виявлена в одному з компонентів системи Android.

Також мешканця  міста Хмельницький впіймали на розповсюдженні конфіденційної інформації користувачів мережі Інтернет, серед якої були логіни та паролі доступу до різних інтернет-ресурсів, електронних поштових скриньок, облікових записів соціальних мереж та електронних гаманців

До речі, у WhatsApp з’явилася довгоочікувана функція, що дозволяє автоматично видаляти повідомлення. Тепер користувачі можуть включити “Автовидалення” для особистих чатів, після чого відправлені повідомлення будуть зникати через сім днів. У групових бесідах тільки адміністратори можуть включити або відключити нововведення.

Зверніть увагу, що зловмисники зловживають функціоналом Google Диска і використовують його для розсилки нібито легітимних електронних листів і push-повідомлень від Google, які в разі відкриття можуть перенаправити людей на шкідливі web-сайти.

Окрім цього, нову вимагацьку кампанію, націлену на користувачів сервісу для відеоконференцій Zoom, виявили дослідники Bitdefender Antispam Lab. Мова йде про так зване “інтимне вимагання” (sextortion), яке припало до смаку зловмисникам останнім часом.

Поділитися
Exit mobile version