З’явилася операційна система, що перетворює смартфон у комп’ютер

2 хв. читання
maru os

Оновлену операційну систему під назвою Maru OS, яка перетворює будь-який смартфон у повноцінний комп’ютер, презентували розробники. Про це повідомляє AKKet.com. Основою операційної системи Maru OS є Android 8.1 Oreo, а в режимі робочого столу основою стає Debian 9 Stretch.

Головний плюс повноцінної ОС полягає в тому, що вона дозволяє значно зручніше працювати з файлами, що може бути вкрай корисно для блогерів, журналістів, письменників, а також тих, хто постійно обмінюється інформацією.

Операційна система Maru OS на вигляд як звичайна класична Android, але при підключенні мобільного пристрою до зовнішнього монітора відбувається автоматична активація робочого столу GNU/Linux, який дозволяє виконувати будь-які завдання.

При такому режимі використання смартфону всі програми запускаються у віконному режимі, а ними можна керувати так само, як в Linux, macOS і Windows.

Для завантаження та встановлення доступна операційна система Maru 0.6 “Okinawa”, яка, на відміну від більш ранніх версій, працює стабільно та містить ряд важливих зміни, одним з яких є можливість передачі даних з мобільного пристрою на екран монітора бездротовим шляхом.

Підключити монітор “повітрям” можна через протокол Chromecast або ж через Miracast. Також можна використовувати звичний інтерфейс HDMI, тобто дротове підключення.

Завантажити Maru OS можна з офіційного сайту розробників безкоштовно.

Нагадаємо, компанія Google додала в операційну систему Chrome OS підтримку віртуального середовища Debian Stretch останньoї стабільної версії 9.0, завдяки чому усі комп’ютери і планшети на базі Chrome OS зможуть запускати програми та ігри від Linux без будь-якого втручання в їх роботу

Також компанія Google випустила нову операційну систему, призначену для заміни Android, під назвою Fuchsia OS.

Поділитися
Exit mobile version