З’явився новий браузер, спрямований на захист ваших даних в Інтернеті

2 хв. читання

Браузер безкоштовний і зараз доступний для Windows, MacOS і Linux. Також є розширення для браузера Firefox.

Tor Project і Mullvad VPN, дві організації, які займаються конфіденційністю користувачів, у понеділок випустили новий орієнтований на конфіденційність веб-браузер під назвою Mullvad Browser . Браузер можна завантажити безкоштовно , він працює на Windows, MacOS і Linux. Існує також бета-версія розширення Firefox, яку можна завантажити.

Mullvad VPN Privacy is a universal right

«Сьогоднішнє масове стеження — абсурд», — заявив у прес-релізі Ян Йонссон, генеральний директор Mullvad VPN. «Браузер Mullvad призначений для забезпечення більшої кількості альтернатив конфіденційності, щоб охопити якомога більше людей і ускладнити життя тим, хто збирає від вас дані».

Браузер Mullvad був розроблений інженерами проекту Tor, і він мінімізує відстеження даних. Він робить це завдяки тому, що всі користувачі виглядають як один, подібно до того, як працює браузер Tor. Це означає, що чим більше людей користуються веб-переглядачем, тим більший захист мають користувачі.

Читайте також: Як користуватися браузером Tor і чому це потрібно

«Розробка цього браузера разом з Mullvad полягає в тому, щоб надати людям більше варіантів конфіденційності для щоденного перегляду та кинути виклик поточній бізнес-моделі використання даних про поведінку людей», — сказала Ізабела Фернандес, виконавчий директор проекту Tor.

Браузер Mullvad — це останній браузер, який зосереджений на конфіденційності користувачів. Інші веб-переглядачі, орієнтовані на конфіденційність, включають DuckDuckGo і Brave. DuckDuckGo також пропонує користувачам бета-сервіс захисту електронної пошти , який видаляє трекери з електронних листів та інші служби конфіденційності.

Щоб дізнатися більше про конфіденційність, перегляньте список найкращих VPN , Як перейти на приватну пошукову систему DuckDuckGo?  і яка різниця між TOR і VPN та що краще використовувати звичайному користувачу .

Поділитися
Exit mobile version