За незаконну ретрансляцію телеканалів в Інтернеті – до шести років ув’язнення

3 хв. читання
online cinema 33

37-річний мешканець Кропивницького створив та адміністрував веб-сайт, де надавав користувачам доступ до перегляду телеканалів. Зловмисник створив веб-ресурс, де на платній основі надавав доступ до перегляду телеканалів без згоди правовласників.

Підписка на такі послуги коштувала 28 гривень на місяць. Глядацька аудиторія ресурсу становила понад мільйон користувачів на місяць.

Правоохоронці припинили протиправну діяльність місцевого жителя, який здійснював незаконну ретрансляцію загальнонаціональних телеканалів, повідомляє прес-служба Департаменту кіберполіції Національної поліції України.

Незаконна ретрансляція призвела до порушення авторських прав найбільших медіахолдингів України. За попередніми даними, сума завданих збитків складає понад сім мільйонів гривень.

В офісі та за місцем мешкання фігуранта правоохоронці провели обшуки із залученням спецпідрозділу Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області. За результатами вилучено 51 сервер, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, маршрутизатори, жорсткі диски, флеш-накопичувачі та документацію ї Вилучені речові докази направлено на проведення експертних досліджень.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 176 (Порушення авторського права і суміжних прав) Кримінального кодексу України. Чоловіку загрожує позбавлення волі на строк до шести років. Слідчі дії тривають.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

У Zoom нарешті доступне наскрізне шифрування: як увімкнути його на своєму пристрої?

Фішингові листи: розпізнаємо шахрайство на реальному прикладі

Як зупинити отримання SMS на свій смартфон із розсилкою від торгових мереж?

Як виміряти рівень кисню у крові за допомогою Apple Watch? – ІНСТРУКЦІЯ

Як увімкнути нову функцію відстеження миття рук на Apple Watch? – ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, компанія Google випустила чергові патчі для Android, загалом усунувши понад 30 уразливостей. Найсерйознішою з нових проблем, згідно з бюлетенем, є можливість віддаленого виконання коду (RCE), виявлена в одному з компонентів системи Android.

Також мешканця  міста Хмельницький впіймали на розповсюдженні конфіденційної інформації користувачів мережі Інтернет, серед якої були логіни та паролі доступу до різних інтернет-ресурсів, електронних поштових скриньок, облікових записів соціальних мереж та електронних гаманців

До речі, у WhatsApp з’явилася довгоочікувана функція, що дозволяє автоматично видаляти повідомлення. Тепер користувачі можуть включити “Автовидалення” для особистих чатів, після чого відправлені повідомлення будуть зникати через сім днів. У групових бесідах тільки адміністратори можуть включити або відключити нововведення.

Зверніть увагу, що зловмисники зловживають функціоналом Google Диска і використовують його для розсилки нібито легітимних електронних листів і push-повідомлень від Google, які в разі відкриття можуть перенаправити людей на шкідливі web-сайти.

Окрім цього, нову вимагацьку кампанію, націлену на користувачів сервісу для відеоконференцій Zoom, виявили дослідники Bitdefender Antispam Lab. Мова йде про так зване “інтимне вимагання” (sextortion), яке припало до смаку зловмисникам останнім часом.

Поділитися
Exit mobile version