Зміна оператора із збереженням номера: як це зробити?

2 хв. читання
smartphone call

Як відомо, з 1 травня в Україні запускають послугу MNP, яка дозволить змінити оператора мобільного зв’язку, але залишити старий номер телефону. Що таке MNP  та як нею користуватися, пишуть Факти.

MNP розшифровується як Mobile number portability (Портативність мобільного номера). Це – технологія, за допомогою якої можна користуватися будь-яким оператором зв’язку без зміни номера телефону. Вона стане у нагоді тим, хто тривалий час користується одним номером і до нього прив’язані соціальні мережі, банківські системи й інші сервіси. У більш розвинених країнах MNP запровадили іще на початку 2000-х років.

Що потрібно, аби змінити оператора?

Для зміни оператора зв’язку знадобиться перевірити, чи зареєстрований номер на Вас. Для цього потрібно відвідати один з фірмових магазинів зв’язку або перевірити інформацію в особистому кабінеті вашого оператора. Якщо ж номер не зареєстрований, то знадобиться заповнити відповідну анкету і надати цифровий підпис з банку, або ж документ, що підтверджує вашу особу (паспорт, водійське посвідчення, тощо). Після цього у вас буде можливість подати заявку на перенесення номера і чекати відповіді від оператора.

Скільки обробляють заявку?

Після подання заявки в оператора буде три дні на те, щоб надати вам відповідь та випустити нову SIM-карту. В цей час ви зможете користуватися своїм старим номером. Послуга зміни оператора буде безкоштовною, а після оформлення нової SIM-карти знадобиться обрати тарифний план відповідного оператора.

В якому випадку можуть відмовити?

Оператори мобільного зв’язку залишають за собою право відмовити у перенесенні номеру, якщо абонент подав заяву кільком операторам, вказав невірні дані у заяві, номер не зареєстрований на відповідну особу, або ж з моменту останньої зміни оператора пройшло менше 30 днів.

Нагадаємо, розширена функціональність NFC у новій iOS 13 дозволить використовувати iPhone для того, щоб потрапити в офіс або покататися на автобусі в багатьох містах світу.

Також дослідник з кібербезпеки під псевдонімом L&M зламав понад 7 тисяч облікових записів користувачів iTrack та понад 20 тисяч облікових записів користувачів ProTrack.

Окрім цього, пропонуємо ознайомитися із ТОП-10 програм для покращення безпеки Android-смартфона.

Поділитися
Exit mobile version