Винайшли прилад для мозку, який здатен читати людські думки

2 хв. читання
brain 1

Команда вчених в Університеті Каліфорнії в Сан-Франциско створили пристрій, який імплантується в мозок і здатний читати людські думки. Потім він перетворює їх у звук.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на ВВС.

За словами розробників, їхня технологія “дуже захоплює”. У перспективі розробка може допомогти повернути деяким людям повернути собі здатність говорити. Технологія працює у два етапи. На першому з них електроди імплантують в мозок для збору електричних сигналів про рухи губ, язика, голосових зв’язок і щелепи.

Потужне комп’ютерне обчислення потім симулює рухи губ і горла, щоб згенерувати різні звуки. Результат потім озвучується.

Здавалося, було б значно простіше зібрати в мозку інформацію про електронні закономірності, які несуть в собі цілі закодовані слова. Однак, подібні спроби мали лише обмежений успіх. А імітація рухів для генерування звуків була проведена вперше і дала кращий результат.

“Вперше в історії дослідження продемонструвало, що ми можемо генерувати цілі речення на основі мозкової активності. Це захоплюючий доказ принципу, що існують доступні технології для побудови приладів, які клінічно можуть допомогти пацієнтам з втратою мови”, – сказав професор Едвард Чанг.

Втім, технологія все ще не досконала.І пристрій не дуже чітко генерує слова, про які думає людина.

Нагадаємо, що компанія Google випустила стабільну збірку Chrome 74, де були виправлені 39 уразливостей. Про 19 з них виробнику повідомили сторонні дослідники.

До речі, спектр програм для покращення безпеки Android-смартфона надзвичайно широкий. Більшість з них — легкі у використанні та не займають багато місця. Пропонуємо Вам ознайомитися із 10 кращими програмами.

Сьогодні велика кількість компаній має робочі мобільні пристрої, які використовуються співробітниками в особистих цілях, що часто призводить до витоку конфіденційних даних підприємств. Тому мобільні девайси бізнес-організацій є найпривабливішими для кіберзлочинців і потребують захисту в першу чергу.

Поділитися
Exit mobile version