Apple почула: п’ять функцій iOS 13, яких користувачі чекали давно

3 хв. читання

Якщо Ви вже встановили бета-версію iOS 13, то мали нагоду випробувати нові функції особисто. Однак для тих, хто чекає фінальне складання оновлення, вони будуть новими. Про найцікавіші з них – в огляді AppleInsider.

1. Пароль від мобільного точки доступу

Вам, напевно, доводилося роздавати Інтернет навколо зі свого iPhone. Ця функція дуже зручна, якщо не брати до уваги необхідність вголос диктувати користувачу, для якого організовується точка доступу, пароль для підключення. Однак завдяки новій функції iOS 13 поділитися підключенням можна, не називаючи пароль. Вона дозволяє відправити користувачеві, доданому до Вашої родини, пропозицію підключитися замість того, щоб шукати підключення і набирати пароль вручну.

2. Свайпи на клавіатурі

В iOS 13, нарешті, з’явилася можливість набирати повідомлення, не відриваючи палець від клавіатури, а просто переміщаючи його від символу до символу. Перші оглядачі повідомляють, що голосовий набір свайпами працює досить добре.

ios 13 1 scaled

3. Підключення контролера від Xbox або PS 4

Незрозуміло, як Apple вдалося домовитися з Sony і Microsoft, але iOS 13 дійсно дозволяє безпосередньо підключати до iPhone контролери від Xbox One і Play Station 4. Завдяки ним можна зручно грати в ігри з App Store, потокових сервісів на зразок Steam Link і, очевидно, Apple Arcade. Просто активуйте режим сполучення на контролері, включіть Bluetooth на своєму iPhone, після чого підключіть їх один до одного.

4. Режим караоке в Apple Music

Незважаючи на те що в Apple Music і раніше були присутні тексти пісень, з виходом iOS 13 користувачам став доступний режим караоке. Він дозволяє словам з’являтися на екрані з тією швидкістю, з якою вони звучать у пісні, допомагаючи підтримувати ритм, якщо Ви підспівували виконавцю.

5. Підключення до Wi-Fi з Пункту управління

Про цю можливість Apple просили кілька років, але вона з’явилася лише в iOS 13. З виходом оновлення користувачі зможуть вибирати мережі Wi-Fi прямо в Пункті управління, розгорнувши список доступних підключень за допомогою жесту 3D Touch. Аналогічна можливість доступна і при підключенні до Bluetooth.

До речі, компанія Microsoft повідомила про створення OneDrive Personal Vault, – нової функції хмарного сховища OneDrive, яка дозволить убезпечити особливо важливі файли за допомогою додаткових рівнів захисту.

Також компанія Mozilla запустила проект Track This, який ускладнює рекламне відстеження завдяки відкриттю великої кількості непов’язаних сайтів в Інтернеті.

Окрім цього, менеджер завантажень в Safari у iOS 13 перетворює штатний веб-браузер у просунутий інструмент, що дозволяє досягнути максимуму у роботі з Інтернетом.

Поділитися
Exit mobile version