Apple тестує нову технологію Face ID для iPhone 13

3 хв. читання
facetime video

Apple розробила нове обладнання Face ID, яке в цей час тестується з урахуванням ситуації, викликаної пандемією COVID-19.

Як повідомив ресурс Front Page Tech, Apple створила прототип чохла, який підходить для iPhone 12 і використовує нову версію датчиків Face ID. Корпус щільно прилягає до телефону, над пристроєм знаходиться дуже помітна додаткова матриця датчиків. Цей прототип корпусу дозволяє iPhone 12 обходити звичайний масив Face ID на користь використання нового обладнання всередині корпусу.

Відповідно до джерел, всередині компанії співробітники Apple проводять тестування нового обладнання в масках і протитуманних окулярах. Деякі тести проводяться в приміщенні і на відкритому повітрі. Нові датчики Face ID в прототипі здатні аутентифікувати і розблокувати iPhone без допомоги Apple Watch.

У розпалі пандемії користувачі зіткнулися з проблемою – Face ID не працював через одягнену маску. Apple випустила програмне рішення, що дозволило людям у масках використовувати свої Apple Watch для розблокування iPhone в разі збою Face ID. Практично відразу виникли деякі проблеми з конфіденційністю, тому що “ця функція не використовує Face ID для розпізнавання і аутентифікації”.

Якщо внутрішньо тестування пройде успішно, в майбутньому Apple Face ID зможе ідентифікувати користувачів навіть в масці. Поки невідомо, чи буде ця функція відразу доступна на iPhone 13.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Чому три випадкових слова – це найкращий пароль? ІНСТРУКЦІЯ

Як не стати жертвою програм-вимагачів? ПОРАДИ

Якими будуть нові смартфони Galaxy Z Fold 3 та Z Flip 3? ОГЛЯД

Як уникнути шахрайських схем із використанням deepfake-відео? ПОРАДИ

Навіщо інші антивіруси, якщо у Вас є Windows Defender? ПОРАДИ

Як налаштувати режим “Не турбувати” на телефонах Samsung Galaxy? – ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, ізраїльський виробник рішень для верифікації та забезпечення прозорості в мобільних та online-екосистемах GeoEdge повідомив про виявлення першої у світі кібератаки на домашні IoT-пристрої з використанням шкідливої реклами.

Також баг на офіційному сайті виробника автомобілів Ford Motor відкривав конфіденційні дані, доступ до яких міг отримати будь-який хакер. Серед інформації були бази даних клієнтів, відомості про співробітників тощо.

Окрім цього, американська трубопровідна компанія Colonial Pipeline виплатила 4,4 мільйона доларів хакерам, які викрали особисті дані майже 6 тисячам нинішніх та колишніх працівників компанії. Colonial Pipeline була вимушена сплатити викуп через ймовірність загрози газової кризи.

І майже анекдотична ситуація трапилася із розробником шкідливих програм, який розпочав їх тестування у своїй системі, щоб випробувати нові функції, а згодом дані потрапили на розвідувальну платформу хакерів. Мова йде про розробника Raccoon – трояна-викрадача інформації, який може збирати дані з десятків програм.

Поділитися
Exit mobile version