Apple введе захист від прослуховування

2 хв. читання
iphone talking2

Компанія Apple працює над вдосконаленням методів захисту фірмових смартфонів від стеження і прослуховування. Про це йдеться у патенті, виданому на ім’я інженерів компанії Відомством з питань патентів і товарних знаків США, пише AppleInsider.

У патенті описана нова методика шифрування даних між iPhone і стільниковими мережами, яка покликана перешкодити таємному збору конфіденційної інформації про користувачів з боку правоохоронних органів. У першу чергу технологія шифрування, розробку якої ведуть в Apple, буде перешкоджати роботі мобільних станцій прослуховування.

Відповідно до опису патенту, він передбачає шифрування унікального ідентифікатора телефону, який використовується для позначення конкретного апарату і його відмінності від мільйонів інших. Зараз ці дані практично жодним чином не захищені та дозволяють правоохоронним органам і хакерам з відповідним обладнанням перехоплювати дзвінки.

Однак в Apple працюють над перенесенням методики наскрізного шифрування, яка передбачає закритий шлюз передачі інформації тільки між двома користувачами, в телефонію. Його перевага полягає в тому, що криптографічні ключі, які використовуються для дешифрування, зберігаються на пристроях учасників бесіди, виключаючи таким чином ймовірність заволодіння ними третіми особами і, як наслідок, можливість підслуховування.

Нагадаємо, нещодавно Apple відключила в Safari функцію Do not Track, яка забороняє сайтам відстежувати деякі дії користувачів. Як з’ясувалося, ця функція була неефективна, і Apple повністю переробила її. Браузер Safari, встановлений в iOS 12.2, обмежує стеження значно ефективніше.

Також Apple планує відмовитися від чіпів Intel на користь власного процесора на базі архітектури ARM – однією з причин переходу на власні процесори є неможливість контролювати розробку чіпів Intel.

Поділитися
Exit mobile version