Аудіозаписи запитів користувачів Alexa доступні навіть після видалення

2 хв. читання
alexa for windows

Amazon продовжує зберігати аудіозаписи запитів користувачів Alexa навіть після видалення. Про це віце-президент Amazon Брайан Хаусман (Brian Huseman) повідомив в листі сенатору від штату Делавер Крісу Кунсу.

Кунс підняв питання про те, як Alexa звертається з даними користувачів і як довго вони зберігаються на серверах компанії, пише Digit. У відповідь сенатор отримав від компанії підтвердження, що голосовий помічник продовжує зберігати розшифровки аудіозаписів навіть після того, як користувач їх видалить.

“Ми зберігаємо голосові записи клієнта, поки клієнт не вирішить видалити їх. Коли клієнт видаляє голосовий запис, ми видаляємо розшифровки, пов’язані з його обліковим записом, як із запитів клієнта, так і з відповіді Alexa”, – повідомляється в листі від Amazon.

Хоча користувачам і надається можливість видаляти свої аудіозаписи, це зовсім не означає, що компанія видаляє їх зі своїх серверів.

“Ми все ж можемо зберігати інші записи про взаємодію клієнтів з Alexa, в тому числі записи про заходи, вжиті Alexa у відповідь на запит клієнта”, – йдеться в листі.

За словами Хаусмана, Amazon зберігає записи і розшифровки з метою забезпечення прозорості для своїх користувачів щодо того, що Alexa “думала, що почула” і що надала в якості відповіді.

Компанія також зберігає дані для тренування своїх систем машинного навчання, щоб вони краще розуміли варіації мови.

Нагадаємо, корпорація Microsoft заборонила установку останнього оновлення Windows 10 (1903) на застарілі комп’ютери Apple. До списку входять всі Mac, які випустили до 2012 року.

Також китайські митники встановлюють шпигунську програму на смартфони туристів, які в’їжджають в країну через деякі пропускні пункти в Сіньцзяні. Програма сканує пристрій на предмет екстремістського контенту і передає інформацію владі.

Окрім цього, з настанням літнього сезону в Інтернеті зросла кількість привабливих пропозицій відпочинку за доступною ціною. Однак, насправді, за вигідними можливостями можуть стояти шахраї, які хочуть викрасти Ваші конфіденційні дані або кошти.

Поділитися
Exit mobile version