База даних користувачів Mixcloud продається в даркнеті за $ 2 тисячі

2 хв. читання

Кіберзлочинець, який використовує псевдонім A_W_S, зламав online-сервіс потокової музики Mixcloud і виставив на продаж дані 21 млн. його користувачів на одному з торгових майданчиків даркнета.

Компанія Mixcloud підтвердила витік даних в офіційному блозі. Зловмисник продає інформацію про користувачів Mixcloud, яка містить логіни, адреси електронної пошти, зашифровані паролі, відомості про країну проживання, дату реєстрації, дату останнього входу в систему і IP-адреси. Злочинець продає викрадену базу даних за ціною $ 2 тис.

Як повідомили представники Mixcloud, більшість користувачів зареєструвалися через Facebook і не мають пароля, пов’язаного з обліковим записом Mixcloud. Також не постраждали дані про кредитні картки користувачів. За словами Mixcloud, паролі зберігаються в зашифрованому вигляді і зламати їх не так просто.

У будь-якому випадку, компанія рекомендувала користувачам з метою безпеки перевстановити паролі.

До речі, у рамках своїх активних зусиль щодо захисту мільярдів користувачів Інтернету компанія Google виявила та попередила понад 12 тисяч своїх користувачів, які зазнали кібератак від “державних хакерів” у третьому кварталі цього року.

Якщо Вас турбує “одвічне” питання геймерів та ентузіастів: побудувати комп’ютер із власноруч вибраних комплектуючих або купити готовий укомплектований системний блок? CyberCalm розібрав це питання.

Стало відомо, що Фінляндія першою в Європі почала привласнювати так звані ярлики кібербезпеки мережевим “розумним” пристроям.

Також 14 січня 2020 року Microsoft завершить підтримку операційної системи Windows 7 і пакету офісних програм Office 2010. Тому якщо Windows 10 виявилася занадто важкою системою для Вашого комп’ютера, як варіант – можете перейти на ОС Linux. У чому її переваги, читайте у статті.

Зверніть увагу, в наступному році iPhone чекають ще більш значущі зміни, ніж ті, що відбувалися з ними раніше. Apple планує зменшити діагональ дисплея одного з iPhone 2020 модельного року.

Здається, вже всі знають, що таке QR-код, але мало хто знає, як він з’явився, де застосовується і які особливості має. Усі подробиці про QR-код читайте у статті.

Поділитися
Exit mobile version