В Китаї зобов’язали користувачів проходити ідентифікацію обличчя

3 хв. читання

У неділю, 1 грудня, в Китаї вступив в силу закон, згідно з яким при першому використанні нового мобільного пристрою абонент зобов’язаний зареєструвати своє обличчя в базі даних оператора зв’язку. Таким чином, КНР стала першою в світі державою, що вимагає для користування послугами зв’язку та інтернету проходити ідентифікацію обличчя.

Про те, що при реєстрації нового мобільного пристрою оператори зв’язку повинні будуть вносити зображення обличчя його власника в свою базу даних, Міністерство промисловості та інформатизації КНР попереджало ще у вересні. Як пояснюють у відомстві, новий закон був прийнятий в рамках заходів, що вживаються урядом для захисту прав та інтересів громадян в кіберпросторі та протидії шахрайству.

Новий закон також забороняє резидентам КНР передавати свої мобільні номери іншим людям і рекомендує перевіряти, чи не були на їх імена зареєстровані номери телефонів без їх відома, повідомляє видання Quartz.

В цей час в Китаї налічується більше 850 млн. користувачів мобільного інтернету. За даними Міністерства промисловості і інформатизації, майже всі власники мобільних пристроїв в Китаї зареєстровані під своїми справжніми іменами.facebook rozpiznavannya oblychchyafacebook rozpiznavannya oblychchya

До речі, у рамках своїх активних зусиль щодо захисту мільярдів користувачів Інтернету компанія Google виявила та попередила понад 12 тисяч своїх користувачів, які зазнали кібератак від “державних хакерів” у третьому кварталі цього року.

Якщо Вас турбує “одвічне” питання геймерів та ентузіастів: побудувати комп’ютер із власноруч вибраних комплектуючих або купити готовий укомплектований системний блок? CyberCalm розібрав це питання.

Стало відомо, що Фінляндія першою в Європі почала привласнювати так звані ярлики кібербезпеки мережевим “розумним” пристроям.

Також 14 січня 2020 року Microsoft завершить підтримку операційної системи Windows 7 і пакету офісних програм Office 2010. Тому якщо Windows 10 виявилася занадто важкою системою для Вашого комп’ютера, як варіант – можете перейти на ОС Linux. У чому її переваги, читайте у статті.

Зверніть увагу, в наступному році iPhone чекають ще більш значущі зміни, ніж ті, що відбувалися з ними раніше. Apple планує зменшити діагональ дисплея одного з iPhone 2020 модельного року.

Здається, вже всі знають, що таке QR-код, але мало хто знає, як він з’явився, де застосовується і які особливості має. Усі подробиці про QR-код читайте у статті.

Поділитися
Exit mobile version