Майже дві третини шкідливої реклами створені під Windows

2 хв. читання

Дослідники з компанії Devcon опублікували звіт, присвячений аналізу шкідливої реклами. За словами експертів, більшість рекламних кампаній націлені на користувачів Windows.

Згідно зі звітом, 61% шкідливих оголошень в період з 11 липня по 22 листопада 2019 року були націлені на користувачів Windows. За словами експертів, причиною такого високого показника є величезна частка ринку ОС Windows, тому більшість шкідливих програм за останні 30 років призначалося для пристроїв Windows.

Як показав аналіз шкідливих кампаній, зловмисники також активно цікавляться і іншими ОС. Зокрема, в останні чотири місяці значна кількість рекламних банерів були направлені на користувачів ChromeOS (22,5%), macOS (10,5%), iOS (3,2%), Android (2,1%) і iPadOS (0,8%). Найменш привабливими для шкідливої ​​реклами виявилися користувачі Linux, на яких припало тільки 0,3% всіх банерів.

samsung windows

До речі, у рамках своїх активних зусиль щодо захисту мільярдів користувачів Інтернету компанія Google виявила та попередила понад 12 тисяч своїх користувачів, які зазнали кібератак від “державних хакерів” у третьому кварталі цього року.

Якщо Вас турбує “одвічне” питання геймерів та ентузіастів: побудувати комп’ютер із власноруч вибраних комплектуючих або купити готовий укомплектований системний блок? CyberCalm розібрав це питання.

Стало відомо, що Фінляндія першою в Європі почала привласнювати так звані ярлики кібербезпеки мережевим “розумним” пристроям.

Також 14 січня 2020 року Microsoft завершить підтримку операційної системи Windows 7 і пакету офісних програм Office 2010. Тому якщо Windows 10 виявилася занадто важкою системою для Вашого комп’ютера, як варіант – можете перейти на ОС Linux. У чому її переваги, читайте у статті.

Зверніть увагу, в наступному році iPhone чекають ще більш значущі зміни, ніж ті, що відбувалися з ними раніше. Apple планує зменшити діагональ дисплея одного з iPhone 2020 модельного року.

Здається, вже всі знають, що таке QR-код, але мало хто знає, як він з’явився, де застосовується і які особливості має. Усі подробиці про QR-код читайте у статті.

Поділитися
Exit mobile version