Xiaomi однієї моделі згоріли під час використання

4 хв. читання

Як правило, причиною загоряння смартфонів стає пошкодження акумулятора та витік літію. Але іноді трапляється так, що смартфон загоряється без механічних ушкоджень. Саме це останнім часом відбувається зі смартфонами виробництва Xiaomi.

Користувач із китайського міста Хенань поскаржився, що Redmi Note 7 Pro його батька загорівся під час відтворенні відео, передає GizChina. За його словами, до моменту загоряння смартфону ледь виповнилося три місяці, а сам він у процесі використання жодного разу не піддавався ні ударам, ні падінням, ні іншим ушкодженням. Ситуація викликає занепокоєння, враховуючи, що місяць тому апарат Redmi тієї ж моделі загорівся, коли лежав на столі і, як запевняє його власник, не падав і не піддавався впливу високих температур.

На фотографій згорілого Redmi Note 7 Pro, якою поділився син потерпілого, смартфон вигорів практично повністю.

redmi note 7 1

Досить показово, що в цей раз, як і в минулий, Xiaomi знову списала подію на людський фактор. За словами співробітників сервісної майстерні, до яких звернувся власник, винуватцем загоряння є він сам. За словами представників компанії, займання сталося внаслідок серйозного пошкодження, яке було нанесено пристрою в процесі неправильної експлуатації. Як наслідок, обмежена річна гарантія щодо такого апарату недійсна.

Навіть якщо причини загоряння у смартфонів цієї моделі різні, у цих історій підозріло багато спільного. Перш за все, це, звичайно, належність до одного і того ж модельного ряду. Якби це були апарати різних виробників або хоча б різних лінійок, загоряння можна було б списати на неправильну експлуатацію, брак або все, що завгодно. Але оскільки пошкодження, отримані практично однаковими смартфонами, мають ще й ідентичний характер, виникають підозри щодо винуватості самої Xiaomi.

Також викликає занепокоєння показова байдужість компанії, з яким вона підходить до вивчення цього питання. Замість того, щоб провести ретельне розслідування і порівняння цих ситуацій, Xiaomi поспішила не просто зробити висновки, відмовивши користувачам в ремонті, але і випустила відповідні прес-релізи щодо кожної ситуації, пояснивши загоряння винуватістю самих користувачів. І все б нічого, якби компанія хоча б надала якісь докази, а не обмежувалася голослівними заявами.

До речі, у рамках своїх активних зусиль щодо захисту мільярдів користувачів Інтернету компанія Google виявила та попередила понад 12 тисяч своїх користувачів, які зазнали кібератак від “державних хакерів” у третьому кварталі цього року.

Якщо Вас турбує “одвічне” питання геймерів та ентузіастів: побудувати комп’ютер із власноруч вибраних комплектуючих або купити готовий укомплектований системний блок? CyberCalm розібрав це питання.

Стало відомо, що Фінляндія першою в Європі почала привласнювати так звані ярлики кібербезпеки мережевим “розумним” пристроям.

Також 14 січня 2020 року Microsoft завершить підтримку операційної системи Windows 7 і пакету офісних програм Office 2010. Тому якщо Windows 10 виявилася занадто важкою системою для Вашого комп’ютера, як варіант – можете перейти на ОС Linux. У чому її переваги, читайте у статті.

Зверніть увагу, в наступному році iPhone чекають ще більш значущі зміни, ніж ті, що відбувалися з ними раніше. Apple планує зменшити діагональ дисплея одного з iPhone 2020 модельного року.

Здається, вже всі знають, що таке QR-код, але мало хто знає, як він з’явився, де застосовується і які особливості має. Усі подробиці про QR-код читайте у статті.

Поділитися
Exit mobile version