SMS-повідомлення мільйонів користувачів опинилися в відкритому доступі

2 хв. читання

Дослідники з безпеки фірми vpnMentor виявили в Мережі базу даних американської комунікаційної компанії TrueDialog, що забезпечує підприємствам, коледжам і університетам обмін текстовими повідомленнями.
TrueDialog працює з більш ніж 990 операторами стільникового зв’язку і охоплює понад 5 млрд абонентів по всьому світу.

База даних зберігала в собі мільйони відправлених і отриманих текстових повідомлень від клієнтів, які обробляла TrueDialog. Дані зберігалися в незашифрованому вигляді, а сама база не була захищена паролем, в результаті доступ до неї міг отримати будь-хто. Вона містила в собі інформацію про фінансові додатки університетів, маркетингові повідомлення від компаній з кодами знижок, оповіщення про вакансії, конфіденційні текстові повідомлення, такі як коди доступу до медичних online-служб, а також коди скидання пароля і логіна для сайтів, і облікові записи в Facebook і сервісах Google.

Дослідники повідомили TrueDialog про витік, компанія негайно вимкнула базу даних, але ніяк не прокоментувала інцидент.

user tab 1

До речі, у рамках своїх активних зусиль щодо захисту мільярдів користувачів Інтернету компанія Google виявила та попередила понад 12 тисяч своїх користувачів, які зазнали кібератак від “державних хакерів” у третьому кварталі цього року.

Якщо Вас турбує “одвічне” питання геймерів та ентузіастів: побудувати комп’ютер із власноруч вибраних комплектуючих або купити готовий укомплектований системний блок? CyberCalm розібрав це питання.

Стало відомо, що Фінляндія першою в Європі почала привласнювати так звані ярлики кібербезпеки мережевим “розумним” пристроям.

Також 14 січня 2020 року Microsoft завершить підтримку операційної системи Windows 7 і пакету офісних програм Office 2010. Тому якщо Windows 10 виявилася занадто важкою системою для Вашого комп’ютера, як варіант – можете перейти на ОС Linux. У чому її переваги, читайте у статті.

Зверніть увагу, в наступному році iPhone чекають ще більш значущі зміни, ніж ті, що відбувалися з ними раніше. Apple планує зменшити діагональ дисплея одного з iPhone 2020 модельного року.

Здається, вже всі знають, що таке QR-код, але мало хто знає, як він з’явився, де застосовується і які особливості має. Усі подробиці про QR-код читайте у статті.

Поділитися
Exit mobile version