Чого чекати від Google Pixel 4а?

4 хв. читання

Google приємно здивували всіх в 2019 році, випустивши Pixel 3a і Pixel 3a XL, більш доступні версії Pixel 3 і 3 XL відповідно. Ці смартфони мали деякі апаратні і програмні засоби преміальних пристроїв, але пропонували їх за привабливішою ціною.

Інсайдери очікують, що те ж саме станеться і в 2020 році, а пошуковий гігант з величезною часткою ймовірності готує Pixel 4a і 4a XL. Але що це будуть за пристрої?

Якщо згадати ситуацію з релізом Pixel 3a, то він став доступний 8 травня, через день після його анонса в рамках Google IO 2019. І ми можемо очікувати, що ця історія повториться. Ми ще не знаємо дату проведення Google IO 2020 року, але швидше за все конференція також буде проходити навесні. З точки зору того, скільки ви заплатите за Google Pixel 4a, то слід очікувати, що ціна на смартфон може бути нижче, ніж ціна Pixel 3a. Чому? Все просто – Google Pixel 4 на старті коштував дешевше, ніж Pixel 3, так що така ж доля може спіткати і молодшу модель четвертого пікселя.

google pixel 4 1

Google Pixel 4 не має сканера відбитків пальців ні на задній панелі, ні під екраном. Замість цього він покладається на розпізнавання обличчя. Для деяких користувачів це корисна функція, інші ж вважають її небезпечною, особливо в рамках недавніх новин на цю тему.

Але не будемо відволікатися. Справа в тому, що технологія розблокування з використанням системи розпізнавання облич, очевидно, потребує доопрацювання, а значить і вкладення в неї додаткових коштів. При цьому випускати її в існуючому вигляді на нових пристроях небезпечно з точки зору репутаційних втрат. Так що поява сканера відбитків (тим більше з урахуванням того, що Google Pixel 4a повинен бути більш бюджетною моделлю) бачиться досить логічним.

Основна проблема смартфонів Google Pixel полягає в тому, що їх час автономної роботи завжди залишає бажати кращого і програє пристроям конкурентів. Для її вирішення в Pixel 3a використовували батарею більшої ємності в поєднанні і більш слабким, в порівнянні з Google Pixel 3, процесором. Очевидно, що такий же трюк Google може провернути і з новою моделлю.

До речі, Samsung випустила дві бета-версії свого призначеного для користувача інтерфейсу One UI для пристроїв Galaxy S10. Однак користувачам не слід поспішати з встановленням нової оболонки, оскільки вона містить помилку, що робить смартфон непридатним до використання.

Також Apple вирішила змусити користувачів застарілих версій iOS встановити останні оновлення, навіть якщо вони самі цього не хочуть.

Зверніть увагу,новий стрімінговий майданчик Apple TV+ запуститься відразу в півтора сотнях країн, ставши одним з найбільш значущих неапаратних релізів Apple за останні кілька років. В компанії ретельно готувалися до цієї події, знявши кілька десятків серіалів і фільмів. Компанія називає їх новими хітами, а деякі з них навіть порівнює за розмахом із “Грою престолів”. Але критики вважають інакше.

Австралійська комісія з питань конкуренції та захисту споживачів подала в суд на Google, звинувативши американську компанію в тому, що вона “вводить в оману” користувачів щодо використання їх персональних даних.

Поділитися
Exit mobile version