Чому нам потрібен iPhone SE2 та яким він має бути?

5 хв. читання

Для більшості людей думка про покупку телефона за $1000 виглядає, як мінімум, недоречною. Ось чому ми вважаємо, що iPhone XR — непоганий варіант. Щонайменше, це шлях, на який слід направити Apple — щоб iPhone коштували менше 1000 доларів і все ж залишалися топовою технікою. Але до iPhone XR у Apple був ще привабливіший та дешевший варіант — iPhone SE, пише cnet.com.

Він подобався багатьом людям — смартфон був порівняно невеличким, з 3,5-мм роз’ємом для навушників та сканером відбитків пальців. Він мав усе, чого не мають сучасні iPhone, які і більші за розмірами, і позбавлені деяких можливостей. Тепер його вже не випускають, і він майже не продається (тільки вживаний).

Навесні Apple може зробити (або не зробити) цікавий анонс. Там можуть бути презентовані нові iPad, навушники AirPods або навіть килимок для зарядки телефонів AirPower. Але дуже добре було б, якби там був презентований iPhone SE2. І ось чому.

1. Телефони з 3,5-мм роз’ємом для навушників дуже популярні. Скільки б Apple не намагалася б повністю відмовитися від провідних навушників на користь безпровідних у власній екосистемі, все ж їхні AirPods не дуже популярні. Тому мати принаймні один телефон з традиційним “аудіоджеком” у лінійці моделей — безперечно, має сенс.

2. Сканер відбитків пальців також є корисною річчю. Тому що, хоча й розпізнавання власника за рисами обличчя є одним з застосувань провідних біометричних технологій, воно не завжди спрацьовує і не для всіх є зручним. Деяким простіше прикласти палець до сканера.

se iphone

3. Якщо Apple отримує прибуток від продажу сервісів (iTunes тощо) “у комплекті” з телефонами, чому вони вимагають таку велику ціну за телефони? Робіть пристрої “стартового” рівня, як базова версія iPad, яка давала людям зрозуміти, за що вони стільки платять, або вкладайте у ціну контенту значно більший набір опцій (як робить та ж Amazon із сервісом Prime). У такому разі iPhone SE2 буде вигідною покупкою для обох сторін.

4. Апгрейд процесора і камери — річ, на якій варто фокусуватися. Більшість людей переймаються швидкістю процесора, якістю фото та тривалістю роботи смартфона без підзарядки. Нова версія iPhone SE має бути з такою ж “живучою” батареєю, як і попередня, але з новими процесором і камерою. Якщо iPhone SE першої версії був дещо вдосконаленим iPhone 6S, то його наступник має базуватися на iPhone 8 (або, як мінімум, на iPhone 7).

5. Має бути захист від води та пилу, як у iPhone серії Х — якщо якийсь з них випадково впаде у воду, з ним нічого не станеться.

6. Трохи збільшений розмір — iPhone SE був всього 4 дюйми у діагоналі. Це зручно для того, щоб його класти в кишеню, але декому такий розмір здається замалим. Збільшення до 4,5 – 5 дюймів водночас і дасть нам можливість поставити туди більшу батарею та кращу відеокамеру спереду (для розпізнавання обличчя), і не робити з телефона “лопату”.

7. Безпровідна зарядка. А тут перехід на безпровідний інтерфейс буде кориснішим для користувача — для зарядки топових iPhone потрібні дорогі кабелі Lightning (якщо вони оригінальні). Тоді як безпровідну зарядку, яка підходить за параметрами, можна купити недорого і практично всюди.

8. Ціна — iPhone SE коштував на початку продажів 399 доларів за базову комплектацію (16 Гб внутрішньої пам’яті) . Зараз iPhone SE2 має коштувати дещо менше (від 350 доларів) і мати сховище на 64 Гб. Якщо всі наші побажання не вкладаються в таку ціну — що ж, ми не будемо проти того, щоб Apple прибрала один чи два пункти з переліку.

Для Apple запуск в серійне виробництво iPhone SE2 не є чимось надзвичайним. Йдеться швидше про те, чи зможе компанія випустити недорогий iPhone та зайняти порожній сегмент у власній екосистемі пристроїв, заробляючи на цьому великі гроші. Ми це побачимо за місяць чи два — Apple звичайно анонсує новинки у березні.

Нагадаємо, за словами аналітика Мін Чи Куо, Apple випустить новий 16-дюймовий MacBook Pro, 31-дюймовий 6K монітор, iPhone з двосторонньою зарядкою, нові iPad і багато іншого.

Також стало відомо про придбання Apple компанії Pullstring, яка відома тим, що розробила фірмовий голос ляльки “Барбі”. На думку експертів, метою покупки амбітного стартапу є бажання Apple удосконалити свого голосового асистента.

Поділитися
Exit mobile version