Чому в операційній системі Windows 10 так багато проблем і багів?

3 хв. читання

Колишній співробітник Microsoft Джері Берг, який пропрацював в компанії 15 років, розповів, чому Windows 10 стала не такою надійною ОС.

За словами Берга, корінь проблеми пов’язаний зі зміною підходу до тестування. У минулому тестуванням Windows 10 займалося безліч команд у структурі самої Microsoft, і в рамках цього процесу застосовувалося різне апаратне забезпечення з настільними і дискретними відеокартами, процесорами і материнськими платами.

Але після численних звільнень в 2014 і 2015 роках Microsoft почала тестувати Windows за допомогою засобів віртуалізації, що працюють на однакових процесорах, компонентах апаратного забезпечення тощо. В результаті компанія не здатна відтворювати проблеми з обладнанням, з якими стикається простий користувач. Однак компанія вирішила не відмовлятися від людського фактора і доповнила внутрішнє тестування ОС програмою Windows 10 Insider, в рамках якої кожен користувач може спробувати дорелізні збірки і, в разі виявлення бага, відправити в Microsoft повідомлення. Проблема полягає в тому, що прості користувачі тільки іноді здатні детально описати помилку, щоб розробники могли відтворити її.

Відправлені в Microsoft звіти при виникненні якихось помилок (наприклад, дамп пам’яті в результаті синього екрану смерті) містять занадто мало інформації для установки причини. Простими словами, необхідний великий дамп з усією детальною інформацією, а зараз до Microsoft відсилається тільки маленький.

Тому навіть одна маленька проблема може стати величезною, порушується робота багатьох комп’ютерів, що викликає негативну реакцію з боку споживачів і призводить до необхідності відкликання оновлень.

Нагадаємо, нову активність сімейства шкідливих програм Zebrocy групи кіберзлочинців Sedni виявили фахівці компанії ESET. Цього разу кампанія зловмисників спрямована на посольства та міністерства закордонних справ у країнах Східної Європи та Центральної Азії.

Завдяки WatchOS 6 смарт-годинник Apple Watch наближається до самостійного пристрою. Раніше Ви не могли б налаштувати Apple Watch без iPhone, а тепер Ви можете встановлювати та видаляти додатки, не торкаючись свого смартфона.

Також Співробітник Microsoft Аарон Лоуер (Aaron Lower) детально пояснив, як працює нова функція “Завантаження з хмари” в Windows 10 20H1 (версія 2003). В офіційному блозі Windows Insider опубліковали матеріал, в якому Лоуер розповідає про вбудовані функції повернення Windows 10 до вихідного стану, а також про розділи відновлення.

Зауважте, що Apple випустила оновлення iOS 13.1 та iPadOS раніше, ніж планувала. Це повинно виправити деякі помилки, знайдені у досить “сирій” версії iOS 13.0. Але компанія вже попереджає клієнтів про ще одну помилку, яку вона ще не виправила.

Часом трапляється, що Play Маркет перестає працювати. Які фактори на це можуть вплинути, та що робити, аби знову отримати доступ до віртуального магазину додатків, читайте у статті.

Поділитися
Exit mobile version