Facebook зобов’яжуть передавати дані користувачів британським силовикам

2 хв. читання

Соцмережі і месенджери, в тому числі Facebook і WhatsApp, будуть зобов’язані передавати зашифровані повідомлення користувачів за запитом британських правоохоронних органів. Як повідомляє Bloomberg, відповідну угоду буде підписано між Великобританією і США.

За даними поінформованого джерела Bloomberg, соціальні мережі повинні будуть сприяти розслідуванням і надавати дані про підозрюваних у серйозних кримінальних злочинах, зокрема в тероризмі і педофілії.

“Закони зразок закону CLOUD дозволяють компаніям надавати доступну інформацію при отриманні дійсних законних запитів і не вимагають від них вбудовувати бекдори”, – відзначили представники Facebook.

CLOUD – “Закон про уточнення порядку законного використання зарубіжних даних” (Clarifying Lawful Use of Overseas Data Act). Федеральний закон США, підписаний президентом Дональдом Трампом в березні 2018 року вносить поправки в закон “Про збережені комунікації» 1986 року. CLOUD дозволяє федеральним правоохоронним органам при наявності судового ордера запитувати у американських технологічних компаній дані, що зберігаються на серверах, незалежно від їх місця розташування (в США або на території інших країн).

facebook ban

Нагадаємо, нову активність сімейства шкідливих програм Zebrocy групи кіберзлочинців Sedni виявили фахівці компанії ESET. Цього разу кампанія зловмисників спрямована на посольства та міністерства закордонних справ у країнах Східної Європи та Центральної Азії.

Завдяки WatchOS 6 смарт-годинник Apple Watch наближається до самостійного пристрою. Раніше Ви не могли б налаштувати Apple Watch без iPhone, а тепер Ви можете встановлювати та видаляти додатки, не торкаючись свого смартфона.

Також Співробітник Microsoft Аарон Лоуер (Aaron Lower) детально пояснив, як працює нова функція “Завантаження з хмари” в Windows 10 20H1 (версія 2003). В офіційному блозі Windows Insider опубліковали матеріал, в якому Лоуер розповідає про вбудовані функції повернення Windows 10 до вихідного стану, а також про розділи відновлення.

Зауважте, що Apple випустила оновлення iOS 13.1 та iPadOS раніше, ніж планувала. Це повинно виправити деякі помилки, знайдені у досить “сирій” версії iOS 13.0. Але компанія вже попереджає клієнтів про ще одну помилку, яку вона ще не виправила.

Часом трапляється, що Play Маркет перестає працювати. Які фактори на це можуть вплинути, та що робити, аби знову отримати доступ до віртуального магазину додатків, читайте у статті.

Поділитися
Exit mobile version