Chrome тепер автоматично шукатиме та виправлятиме скомпрометовані паролі

5 хв. читання
passwod 22

Google представила нову функцію Chrome для Android, яка допомагає користувачам одним натисканням змінювати паролі, скомпрометовані під час витоків даних. Про це повідомляє Bleeping Computer.

Chrome уже може допомогти Вам перевірити, чи не порушено Ваші облікові дані, а з випуском нової функції автоматизованої зміни пароля він також дозволить Вам автоматично їх змінити.

Тепер, під час перевірки викрадених паролів на підтримуваних сайтах і в додатках, Google Assistant відображатиме кнопку “Змінити пароль”, яка дасть команду Chrome перейти на веб-сайт і пройти весь процес зміни пароля самостійно. Вам також буде надано можливість пройти весь шлях вручну в будь-який момент у процесі зміни облікових даних.

“Працюючи на Duplex on the Web, Google Assistant бере на себе нудні частини веб-перегляду: прокручування, клацання та заповнення форм, а також дозволяє зосередитись на тому, що для вас Важливо”, – сказав Патрік Неппер, старший менеджер з продуктів Google Chrome. “І зараз ми розширюємо ці можливості ще більше, дозволяючи швидко створювати надійний пароль для певних сайтів і програм, коли Chrome визначає, що ваші облікові дані зазнали витоку в Інтернет”.

Duplex on the Web був представлений ще в 2019 році, щоб дозволити Google Assistant допомагати користувачам легше виконувати різні веб-завдання, включаючи замовлення їжі, реєстрацію на рейси, покупку квитків у кіно. А тепер цей інструмент допомагає автоматично змінювати скомпрометовані паролі.

“Автоматизовані зміни паролів поступово впроваджуються в Chrome на Android для користувачів, які синхронізують свої паролі”, – додав Неппер. “Це починає діяти в США, і найближчими місяцями воно стане доступним для більшості сайтів та інших країн”.

Також компанія Google оголосила, що менеджер паролів Chrome для Android також отримає кілька вдосконалень, серед яких:

  • Новий інструмент, який спрощує імпорт паролів з інших менеджерів паролів;
  • Поглиблена інтеграція з Chrome і Android, щоб легко вводити Ваші паролі на сайтах і в додатках, незалежно від того,  чи працюєте Ви на робочому столі або з мобільного телефона;
  • Сповіщення про паролі, які автоматично попереджають Вас про збережені паролі, які були скомпрометовані через витоки з інших сайтів.

До речі, Самер Самат, віце-президент Google з управління продуктами, заявив на щорічній конференції розробників Google I / O, що ОС Android зараз працює на понад 3 мільярдах пристроїв. Ця статистика не включає пристрої, що використовують сторонні магазини, такі як Amazon Fire або китайські смартфони та планшети на базі Android, які працюють з локальними китайськими магазинами додатків.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як завантажити дані Google Maps? ІНСТРУКЦІЯ

Психічне здоров’я у дітей від соцмереж і смартфонів не страждає – ДОСЛІДЖЕННЯ

Як створити надійний пароль? ПОРАДИ

Як вберегти свої банківські рахунки від кіберзлочинців? ПОРАДИ

Що таке FLoC Google і як він буде відстежувати Вас в Інтернеті?

До речі, пандемія спричинила нову хвилю цифрової трансформації у всьому світі. І державні установи не залишилися осторонь цього процесу. Завдяки розширенню цифрової інфраструктури, зокрема створенню нових додатків та сервісів, віддалених робочих місць та переходу в хмарне середовище, кількість потенційних векторів атак збільшилася.

Також повністю модульний ноутбук з ОС Windows від Framework тепер готовий до попереднього замовлення за базовою ціною у $999. Клієнти можуть розміщувати замовлення на веб-сайті Framework. 13,5-дюймовий ноутбук складається повністю з модульних деталей, включаючи материнську плату, яку ви можете легко поміняти та замінити.

Кілька редакцій Windows 10 версій 1803, 1809 та 1909 досягли кінця обслуговування (EOS), починаючи з травня , про що Microsoft нагадала нещодавно. Пристрої з випусками Windows 10, які досягли EoS, більше не отримуватимуть технічну підтримку, а також щомісячні виправлення помилок та безпеки, щоб захистити їх від останніх виявлених загроз безпеки.

Окрім цього, після вступу в силу нової політики Google в описі додатків з’явиться додатковий розділ з інформацією про те, до яких даними має доступ продукт. У розробників буде можливість розповісти користувачам про те, для чого додаткам потрібен доступ до тих або інших даних і як їх обробка впливає на загальну функціональність.

Поділитися
Exit mobile version