Старі версії ПЗ – це “дійна корова” для хакерів

3 хв. читання
microsoft edge

Щомісяця компанія Microsoft випускає оновлення для свого програмного забезпечення, що виправляють проблеми з безпекою. Проте, за даними нового дослідження Trend Micro, на хакерських форумах продовжують рекламуватися експлойти для уразливостей, виправлених навіть кілька років тому.

Як з’ясувалося під час дослідження, що охопило майже два роки і безліч підпільних форумів, майже половина від усіх експлойтів, на які існує найбільший попит на чорному ринку, призначені для уразливостей, яким як мінімум три роки. Попит на експлойти також обумовлений популярністю програмного забезпечення. 47% від усіх запитуваних на формах експлойтів призначені для уразливостей в продуктах Microsoft.

Дані показують, що уразливості в популярному ПЗ є дійною коровою для злочинців в тих випадках, коли корпоративні, приватні або державні користувачі не оновлюють своє програмне забезпечення.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як завантажити дані Google Maps? ІНСТРУКЦІЯ

Психічне здоров’я у дітей від соцмереж і смартфонів не страждає – ДОСЛІДЖЕННЯ

Як створити надійний пароль? ПОРАДИ

Як вберегти свої банківські рахунки від кіберзлочинців? ПОРАДИ

Що таке FLoC Google і як він буде відстежувати Вас в Інтернеті?

До речі, пандемія спричинила нову хвилю цифрової трансформації у всьому світі. І державні установи не залишилися осторонь цього процесу. Завдяки розширенню цифрової інфраструктури, зокрема створенню нових додатків та сервісів, віддалених робочих місць та переходу в хмарне середовище, кількість потенційних векторів атак збільшилася.

Також повністю модульний ноутбук з ОС Windows від Framework тепер готовий до попереднього замовлення за базовою ціною у $999. Клієнти можуть розміщувати замовлення на веб-сайті Framework. 13,5-дюймовий ноутбук складається повністю з модульних деталей, включаючи материнську плату, яку ви можете легко поміняти та замінити.

Кілька редакцій Windows 10 версій 1803, 1809 та 1909 досягли кінця обслуговування (EOS), починаючи з травня , про що Microsoft нагадала нещодавно. Пристрої з випусками Windows 10, які досягли EoS, більше не отримуватимуть технічну підтримку, а також щомісячні виправлення помилок та безпеки, щоб захистити їх від останніх виявлених загроз безпеки.

Окрім цього, після вступу в силу нової політики Google в описі додатків з’явиться додатковий розділ з інформацією про те, до яких даними має доступ продукт. У розробників буде можливість розповісти користувачам про те, для чого додаткам потрібен доступ до тих або інших даних і як їх обробка впливає на загальну функціональність.

Поділитися
Exit mobile version