Дані сотень мільйонів користувачів Facebook потрапили на хакерський форум

3 хв. читання
facebook userrr

На хакерському форумі виклали номери телефонів та особисті дані сотень мільйонів користувачів Facebook, пише Insider. Дані містять особисту інформацію понад 533 млн. користувачів соцмережі зі 106 країн.

Серед них понад 32 млн записів про користувачів в США, 11 млн про користувачів у Великобританії та 6 млн про користувачів в Індії.

Дані містять номери телефонів, ідентифікаційні дані Facebook, повні імена, місця та дати народження, біографічні дані, а в деяких випадках — адреси електронної пошти.

“База даних такого розміру, безумовно, призведе до того, що зловмисники скористаються нею для атак із застосуванням соціальної інженерії або спроб зламу”, – прокоментував ситуацію технічний директор фірми Hudson Rock Елон Гел.

Вперше дослідник безпеки виявив витік даних у січні, коли користувачі Telegram могли заплатити за пошук у базі даних. Дані в свою чергу були розбиті на пакети для завантаження за країнами. Повідомляється, що зловмисники скористалися недоліком, який Facebook виправив у серпні 2019 року. Можливо, у Вас не виникнуть проблеми, якщо Ви новачок або змінили ключові деталі після виправлення, але порушення все ще робить багатьох людей вразливими. Спеціалісти попереджають, що коли дані Facebook публічно публікуються, є ризик, що вони будуть використані для кіберзлочинів.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як відновити видалені публікації чи історії в Instagram? ІНСТРУКЦІЯ

Як захистити Вашу конфіденційність в Інтернеті, якщо режим анонімного перегляду у Chrome виявився слабким?

Чому у Вас є як мінімум три мільярди причин змінити пароль облікового запису?

Злам веб-сайту: сім ознак, що свідчать про це

Як підвищити захист екаунта в Twitter? ПОРАДИ

Нагадаємо, що майже всі найпопулярніші програми Android використовують компоненти з відкритим вихідним кодом, але багато з цих компонентів застаріли і мають як мінімум одну небезпечну уразливість. Через це вони можуть розкривати персональні дані, включаючи URL-адреси, IP-адреси і адреси електронної пошти, а також більш конфіденційну інформацію, наприклад, OAuth-токени, асиметричні закриті ключі, ключі AWS і web-токени JSON.

Окрім цього, фахівці компанії AdaptiveMobile Security повідомили подробиці про небезпечну проблему в технології поділу мережі 5G. Уразливість потенційно може надати зловмисникові доступ до даних і дозволити здійснювати атаки типу “відмови в обслуговуванні” на різні сегменти мережі 5G оператора мобільного зв’язку.

Також дослідники безпеки виявили в Google Play і Apple App Store сотні так званих fleeceware-додатків, які принесли своїм розробникам сотні мільйонів доларів.

До речі, в даркнеті виявили оголошення про продаж підроблених сертифікатів про вакцинацію і довідок про негативний тест на Covid-19. Крім того, число рекламних оголошень про продаж вакцин від коронавірусу збільшилося на 300% за останні три місяці.

Двох зловмисників з Кривого Рогу викрили у привласненні 600 тисяч гривень шляхом перевипуску сім-карт. Отримавши мобільний номер, зловмисники встановлювали дані про особу, яка раніше його використовувала. Для цього вони авторизувалися у різних мобільних додатках, зокрема поштових служб, державних, комунальних та медичних установ, використовуючи функцію відновлення паролю.

Поділитися
Exit mobile version