Defender тепер може знаходити уразливості в macOS

2 хв. читання
defender1
NEW YORK, NY - MAY 2: A view of the new Microsoft Surface Laptop following a Microsoft launch event, May 2, 2017 in New York City. The Windows 10 S operating system is geared toward the education market and is Microsoft's answer to Google's Chrome OS. (Photo by Drew Angerer/Getty Images)

Захисне рішення Microsoft Defender for Endpoint отримало нові можливості, що дозволяють адміністраторам виявляти уразливості в ОС і додатках на пристроях під управлінням macOS.

Як пояснили в Microsoft, користувачі macOS-пристроїв зможуть отримувати свіжі рекомендації з кібербезпеки, відстежувати недавно виявлені уразливості в встановлених програм і запускати завдання зі знешкодження.

Поряд з цим, ТехноГігант оголосив про те, що в Defender for Endpoint додана підтримка пристроїв на базі Windows 8.1 і нова система повідомлень про уразливість. Для тестування нових можливостей користувачам буде потрібна ліцензія Microsoft 365 A5/E5.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як виправити повільний Wi-Fi? ПОРАДИ

Як дізнатися, які дані Google знає про Вас і видалити їх? – ІНСТРУКЦІЯ

Як не стати жертвою кібератаки? ПОРАДИ

Чи варто користуватися WhatsApp? П’ять правил безпеки від найбільш розшукуваного хакера світу

П’ять небезпечних типів файлів, що можуть містити шкідливе ПЗ

Що таке Google Assistant та що він може робити?

Нагадаємо, Apple займається розробкою, яка буде розрізняти користувачів смартфонів за новою технологією. Йдеться про так звану теплову карту особи, яка, як і відбитки пальців, є унікальною. Обдурити цю систему захисту буде практично неможливо.

Також корпорація Microsoft випускає вбудований генератор паролів та функцію моніторингу витоків облікових даних у системах Windows та macOS, що працюють з останньою версією Microsoft Edge.

Окрім цього, багатофункціональний “шкідник” VPNFilter, якому вдалося інфікувати 500 тисяч роутерів у 54 країнах, хоч і був дезактивований два роки тому, однак досі не вичищений із сотень мереж. Такі невтішні результати чергової перевірки, яку провели дослідники з Trend Micro.

До речі, викрадена база даних, яка містить імена, адреси електронної пошти та паролі користувачів Nitro PDF, безкоштовно розповсюджується в Мережі. Загалом база даних налічує понад 77 мільйонів записів.

Поділитися
Exit mobile version