Діалоги з серіалів можуть активувати запис на смарт-колонках

3 хв. читання
alexa for windows

“Розумні” колонки на зразок Amazon Echo, Apple HomePod і Google Home можуть активуватися при перегляді телесеріалів і шпигувати за користувачами.

До такого висновку прийшли фахівці Північно-західного університету (США) і Імперського коледжу Лондона за результатами проведеного експерименту.

В ході експерименту дослідники протягом 125 годин відтворювали контент Netflix і спостерігали за тим, чи зможуть фрази з діалогів в серіалах активувати цифрових асистентів у пристроях Google Home Mini першого покоління, Apple Homepod, Harman Kardon (Cortana) і Amazon Echo Dot. Їх метою було з’ясувати, записують чи смарт-колонки випадкові звуки з навколишнього середовища, і якщо так, то як і коли це відбувається. Також дослідники спробували виявити закономірності, що ґрунтуються на певних словах, не призначених для активації асистента, визначених типах діалогу, місцезнаходження та інших факторах.

В ході дослідження фахівці відтворювали телесеріали Netflix різних жанрів і на різні теми з великою кількістю діалогів. Вони повторювали тести кілька разів з метою визначити, які не призначені для пробудження асистента слова регулярно активують колонки.

Як з’ясувалося в ході експерименту, асистент випадково активується до 19 разів на день, при цьому Siri і Cortana найбільше схильні до випадкових записів оточуючих звуків. Найчастіше асистенти активувалися при перегляді телесеріалів “Дівчата Гілмор” і “Офіс”.

Дослідники також виявили деякі закономірності в тому, які не призначені для асистента слова можуть його активувати. Наприклад, це виявилися слова, що римуються із словами активації.

Нагадуємо, офіційний додаток Firefox Private Network VPN для Android вже доступний для завантаження в Google Play, хоча сам VPN-сервіс знаходиться в статусі закритого бета-тестування.

Також двоє 31-річних мешканців Харківщини за допомогою активного сканування сайту на вразливість із використанням спеціалізованого програмного забезпечення та засобів анонімізації здійснювали несанкціоновані втручання в роботу сайтів конкурентів та отримували доступ баз даних.

Зверніть увагу, кільця з NFC-чипом стали доступними для власників карток Visa, випущених державним “Ощадбанком”. Клієнти банку отримали можливість користувтаися технологічною новинкою, за яку доведеться викласти 3,5 тисячі гривень.

До речі, за допомогою TensorFlow.js можна в режимі реального часу “стерти” людини в кадрі, при цьому вся навколишня його обстановка залишається колишньою.

Окрім цього, Google надає користувачам можливість синхронізувати паролі при авторизації в облікового запису, проте в майбутньому в браузері Chrome можуть з’явитися додаткові налаштування контролю, які дозволять користувачам вибирати, які паролі і де потрібно зберігати – локально на пристрої, в хмарі або в обліковому записі Google.

Поділитися
Exit mobile version